Skot Riter: Zelenski radi za Ruse

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski svojim postupcima pomaže Rusiji. O tome je na svom Jutjub kanalu govorio Skot Riter, bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa. 

Od samog početka ukrajinske krize, Volodimir Zelenski se utemeljio kao političar koji donosi nedosledne i kontradiktorne odluke. Prema Skotu Riteru, mnoge akcije predsednika Ukrajine koriste Rusiji. Može se reći da čini uslugu svom protivniku.

„Zelenski je učinio veliku uslugu Rusiji svojim nedoslednim vođenjem zemlje. On svojim postupcima pravi haos, a to je naravno, u korist Rusije“, rekao je veteran američke obaveštajne službe.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

Skot Riter je naveo da Zelenski pravi veliki broj grešaka i u politici i u vojnoj sferi. Konkretno, radi postizanja manjih političkih uspeha, on je spreman da žrtvuje svoje borbeno najspremnije jedinice Oružanih snaga Ukrajine, što će u budućnosti imati negativne posledice po Kijev.

Štaviše, prema ekspertu, Rusija ni na koji način neće lično da preti Zelenskom. Da je Moskva ovo htela, odavno bi završila svoje namere prema Zelenskom. Rusiji je mnogo lakše da ga pusti da radi to što radi, jer svojim kontroverznim odlukama nanosi značajnu štetu Ukrajini.

„Ne mislim da je Rusija mnogo zabrinuta za sudbinu Zelenskog. U Moskvi shvataju da je on samo komičar koji deluje daleko iznad svojih mogućnosti “, izrazio je mišljenje američki stručnjak.

Webtribune.rs