Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: SAD treba odmah da pobegnu iz Ukrajine

Skot Riter: SAD treba odmah da pobegnu iz Ukrajine

Borba između SAD i Rusije nije išla po planu američkih političara. Američki obaveštajni veteran Skot Riter podelio je svoje mišljenje na društvenim mrežama. 

Sjedinjene Države tokom cele ukrajinske krize povećavaju obim finansijske i vojne podrške Ukrajini. Prema Skotu Riteru, Vašington se u svom delovanju pridržava jedne jednostavne strategije, koju su izneli u studiji analitičara američke korporacije RAND još 2019. godine.

U njemu se kaže da je najbolji način da se oslabi Rusija isprovociranje sukoba u Ukrajini. Upravo te politike drži se Vašington, trošeći milijarde na ukrajinsku krizu. Ipak, na kraju stvari nisu išle po američkom scenariju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Nedavno je RAND završio svoju novu studiju i ona kaže da bi SAD trebalo da izađu iz Ukrajine što je pre moguće. Amerikanci moraju odmah da beže odatle“, rekao je veteran američke obaveštajne službe.

Skot Riter je izjavio da je jedan od najvećih problema Amerike to što ne može da prizna svoje greške. Stoga će Vašington nastaviti da se drži svog dosadašnjeg kursa u Ukrajini, uprkos svim upozorenjima stručnjaka. Isto se desilo i sa Avganistanom. Svi su bili svesni da Amerikanci propadaju u ovoj zemlji, ali Bela kuća je ipak nastavila da povećava zamah u okviru avganistanske kampanje.

[adsenseyu1]

„Sve što su Sjedinjene Države postigle u Ukrajini učinilo je Rusiju jačom, a NATO slabijim“, smatra ekspert.

Prema mišljenju američkog analitičara, Rusija uči na svojim greškama, a to joj pomaže da postane jača. Danas je daleko od zemlje kakva je bila na početku ukrajinskog sukoba. Moskva dovodi u red vojsku i ekonomiju, jača veze sa partnerima. Ako Amerikanci saznaju šta su američki političari uradili Rusiji, biće besni na takve rezultate.

„Ako ste Amerikanac kome je stalo do nacionalne bezbednosti svoje zemlje, onda bi to što se dogodilo trebalo da vas razbesni“, rekao je Skot Riter.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]