Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: Kad Blinken ode na ukrajinski front a da ne pogine,...

Skot Riter: Kad Blinken ode na ukrajinski front a da ne pogine, onda neka priča

Američki državni sekretar Entoni Blinken ne može da govori o uspešnoj kontraofanzivi vojske Ukrajine pošto nije bio na prvoj liniji fronta.

Ovo je rekao bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Toni Blinken ne sme da ode na front. Neka pokuša da poseti Rabotino – tamo će poginuti. Može da ode u Bahmut ali će i tamo umreti. Na koju god Blinken liniju fronta ode „on će poginuti.

Upravo to se dešava sa ukrajinskim vojnim licima koji su tamo – oni ginu. To je sudbina vojnika Ukrajine koji su ušli u borbu sa ruskom vojskom“, smatra ekspert.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Dan ranije, američki državni sekretar je rekao da je Vašington video „primetan napredak“ u ukrajinskoj kontraofanzivi. Blinken koji je stigao u Kijev u sredu, takođe je podsetio na „stalnu i snažnu podršku Kijeva“.

Kako je primetio Sergej Ceko , član međunarodnog komiteta Saveta Federacije, Zapad želi da vidi pozitivne aspekte kontraofanzive ali oni definitivno ne postoje.

Po njegovom mišljenju, izjave državnog sekretara su potrebne da bi se građani Ukrajine i SAD uverili i opravdali finansijsku pomoć kijevskim vlastima.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

[adsenseyu1]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social