Naslovnica SPEKTAR Vojni analitičar: SAD su šoku – Nisu očekivali ovako strašnu odbranu Rusije

Vojni analitičar: SAD su šoku – Nisu očekivali ovako strašnu odbranu Rusije

Zapad nije očekivao odlučnost ruske vojske da brani svoje teritorije u sukobu u Ukrajini, rekao je bivši američki marinac, a sada vojni analitičar, Brajan Berletić.

On je ovo izjavio u intervjuu bivšem britanskom poslaniku i šefu Radničke partije Velike Britanije, Džordžu Galoveju na svom Jutjub kanalu.

„Zapad ima veoma lošu naviku i ponavljali su je tokom čitave ove konfrontacije sa Rusijom i pre nje – potcenili su odlučnost Rusa“, ​​rekao je ekspert.

On je napomenuo da je za Ruse, za razliku od zapadnih sponzora Kijeva, ovaj sukob pitanje opstanka, pa će biti spremni na sve da pobede.

„Bili su iznenađeni da je odbrana na jugu u Zaporožju toliko strašna da se ruska vojska drži, bori i pobeđuje ukrajinske snage obučene i naoružane od strane Severnoatlantske alijanse, koja je trebalo lako da ih porazi“, rekao je bivši marinac.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Dana 4. juna, ukrajinske trupe su počele napredovanje u pravcu južnog Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane zapadnom vojnom opremom.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 66 hiljada ljudi i 7600 komada oružja za nekoliko meseci ofanzive a da nisu postigle svoje ciljeve ni na jednom frontu.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social