SKANDAL KOJI TRESE AMERIKU: Milijarder i pedofil Džefri Epstajn priznao da je osnovao Klinton fondaciju – VIDEO

gfbdtreggfd

Milijarder i pedofil Džefri Epstajn je naveo da je on taj koji je osnovao Klinton fondaciju i da Klintonovi sada očajnički pokušavaju da sakriju njegovu povezanost sa tom organizacijom.

Advokati koji predstavljaju Epstajna tvrde da je on bio koosnivač fondacije.

On je 2008. optužen za učestvovanje u prostituciji maloletne devojčice, a njegovi advokati su naglasili njegovu povezanost sa Bilom Klintonom kako bi pojačali njegov imidž.

U pismu iz 2007. godine advokati Alan Deršovic i Džerald Lefkurt navode da je Epstajn bio jedan od koosnivača Klinton fondacije i napominju da je Klinton bio Epstajnov gost i da je Epstajn u ime organizacije organizovao put u Afriku 2002. godine svojim privatnim avionom.

Pregovori o smanjenju kazne su bili uspešni, a Epstajn je dobio samo 13 meseci zatvora i godinu dana kućnog pritvora, ali je registrovan kao seksualni napasnik trećeg nivoa.

Međutim, Epstajn nije naveden nigde u zvaničnoj papirologiji Klinton fondacije ni kao osnivač ni kao upravnik iako postoje dokazi da je milijarder finansijski podržavao Klinton fondaciju.

https://youtu.be/20N3-yqwcWA

Međunarodni konzorcijum istražnih novinara je otkrio podatke da je 81 milion dolara preusmeren sa njegovog računa u Švajcarskoj na račun Klinton fondacije.

Epstajn je takođe prebacio 25.000 dolara sa svojih švajcarskih računa fondaciji 2006. godine.

Sama fondacija se takođe suočavala sa brojnim kontroverzama.

Ona je dobila na milijarde dolara od dobrotvornih ustanova širom sveta otkad je osnovana 2001. godine.

Ona je osnovana s ciljem da reši svetske probleme i približi slavne ličnosti i moćne ljude u svetu.

Iako mnogi hvale ovu fondaciju i njene dobre namere, kritičari preispituju to koliko je novca zaista otišlo u dobrotvorne svrhe, a koliko je potrošeno za kupovinu političkih usluga.

Analitičar Vol Strita, Čarls Ortel, sproveo je istraživanje finansijskih izveštaja Klinton fondacije i došao do zaključka da je Klinton fondacija koristila epidemije i prirodne katastrofe kako bi skupila na stotine miliona dolara, a zatim iskoristila taj novac za političku kampanju Klintonove i podršku demokratskoj partiji.

Ni Epstajnov advokat ni Klinton fondacija nisu komentarisali ove navode.

Webtribune.rs