Sivkov: U SAD počinje velika depresija, koja bi mogla da se završi Trećim svetskim ratom

Finansijski kolaps nekih američkih banaka znači da će još jedna Velika depresija izbiti. I jedini način na koji SAD mogu da izađu iz toga je svetski rat.

Ovo je mišljenje vojnog stručnjaka, akademika Konstantina Sivkova.

„Verovatnoća za rat velikih razmera dramatično se povećala. Jer Sjedinjenim Državama ne preostaje ništa drugo nego da započnu rat velikih razmera koji će im omogućiti da otpišu dug koji je premašio 30 biliona dolara, plus kolaps banaka“, rekao Sivkov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Tako je, prema njegovim rečima, za mnoge ljude „u inostranstvu“ jedini izlaz iz ove situacije rat. Sivkov je zaključio da je posle kolapsa američkih finansijskih institucija verovatnoća novog svetskog rata dramatično porasla.

Prethodno je poslanik Državne dume Aleksej Čepa, predvideo svoju viziju preduslova za sukob velikih razmera. Prema njegovom mišljenju, rizik od trećeg svetskog rata zavisi od politike koju vode zapadne zemlje.

Takođe ne treba zaboraviti da su vojni sukobi uvek puni nepromišljenih akcija jedne od strana, što zauzvrat može dovesti do nagle eskalacije rata.

„Sve zavisi od politike koju danas vodi Zapad. Naravno, činimo sve da izbegnemo treći svetski rat, ali ima mnogo provokativnih akcija Ukrajine i Zapada. Moguć je ozbiljniji sukob“, siguran je Čepa.

Prema njegovim rečima, uzrok eskalacije mogu postati i nepromišljene i neplanirane akcije jedne od strana, koje se često dešavaju u velikim sukobima.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs