Sivkov: Poljska i Nemačka bi se mogle vrlo brzo naći u međusobnom ratu

Poljska kupuje tenkove od Južne Koreje, a Nemačka se sprema da pusti u službu najnovija oklopna vozila, među kojima je i „Panter“.

Sasvim je moguće da će se vrlo brzo Varšava i Berlin naći u međusobnom ratu, kaže vojni ekspert Konstantin Sivkov. Specijalista je podsetio na pretenzije Poljske i na teritoriju Češke.

„Poljaci već predviđaju da će Nemci uskoro pokušati da silom vrate zemlje Poljske, koje su ranije bile deo Nemačke. Dok Poljaci budu imali 1.300 novih tenkova, oni će već biti zastareli, jer će Nemci do tada imati Pantere“, rekao je stručnjak.

Sivkov je ranije izjavio, i da je Ministarstvo odbrane RF sprovelo niz mera, kako bi stvorilo iluziju da ruska strana ima „slabu“ odbranu, i da nema informacija o pripremi ofanzive u oblastima Izjuma i Balakleje.

„Trenutno, glavni cilj ruske vojske je debakl ukrajinskih grupisanja. On je istakao, da neprijatelj svakodnevno trpi velike gubitke. Oružane snage Ukrajine ne bi trebalo da imaju sredstva i snage za efikasnu odbranu“, zaključio je vojni ekspert.

Poštovani čitaoci – Naše autorske tekstove objavljujemo samo na socijalnoj mreži Vkontakte  i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs