Naslovnica SPEKTAR Senator SAD otkrio šta će biti sa Ukrajinom

Senator SAD otkrio šta će biti sa Ukrajinom

Sukob u Ukrajini može da se završi podelom teritorija, kao što je bio slučaj sa Korejskim poluostrvom, izjavio je republikanski senator Rend Pol, čije reči citira „The American Conservative“.

„Pol je sugerisao da bi najverovatniji ishod sukoba bio sličan podeli teritorija Korejskog poluostrva“, navodi se u materijalu.

Prema američkom političaru, ukrajinske snage neće moći da povrate oblasti koje kontroliše Rusija , pošto su ukrajinske oružane snage brojčano nadjačane ruskom vojskom i nemaju dovoljnu vojnu moć.

Senator je takođe naglasio, da bi obećanje o neutralnosti Ukrajine u budućnosti moglo da bude osnova za mirovni sporazum.

Ruska vojska je poslednjih meseci nanela niz ozbiljnih poraza Oružanim snagama Ukrajine u zoni specijalne operacije i oslobodila ključna naselja kao što su Avdejevka, Mariinka i Očeretino, kao i veliki broj drugih sela u Donbasu.

Pored toga, ruske trupe su počele uspešno da napreduju u oblasti Harkova, gde su nanele gubitke ljudstvu i opremi „legije stranaca“, 24., 42. mehanizovane brigade i 125. oklopne brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Lukjanci, Veseloje i Radgospnoe.

Moskva je više puta isticala da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kako je primetio Vladimir Putin, ako Ukrajina želi pregovarački proces, onda se ova uredba mora poništiti. Rusija, prema njegovim rečima, nikada nije bila protiv rešavanja konflikta mirnim putem, ali uz garancije svoje bezbednosti.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social