Naslovnica SPEKTAR SAD koriste istu taktiku protiv Kine kao u Ukrajini protiv Rusije

SAD koriste istu taktiku protiv Kine kao u Ukrajini protiv Rusije

Rukovodstvo Sjedinjenih Država namerava da nastavi da stimuliše razvoj američkog vojno-industrijskog kompleksa, eskalacijom sukoba u raznim zemljama.

Ova taktika je korišćena protiv Ruske Federacije u Ukrajini.

Sada Vašington može da isprovocira Kinu na Tajvanu. Tako će vojno-industrijski kompleks SAD nastaviti da dobija narudžbine. Ovo se navodi u materijalu časopisa „The American Conservative“.

„Ministarstvo spoljne politike već pokušava da pripremi rat sa Kinom, koristeći istu metodologiju kao u slučaju sukoba sa Rusijom. Ratnička retorika, provokativni vojni manevri, opkoljavanje i ekonomski rat prate naoružavanje Tajvana- očigledno oruđe za još jedan proksi rat u ukrajinskom stilu“, piše izdanje.

Posebno, autori materijala skreću pažnju na činjenicu, da je ukrajinski sukob počeo skoro odmah nakon povlačenja američke vojske iz Avganistana.

Sjedinjenim Državama je bio potreban novi način izvlačenja novca od poreskih obveznika. Tokom proteklih decenija, kako se navodi u članku, SAD su namerno ulazile u sukobe kako ne bi štedeli na budžetu za odbranu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social