Naslovnica SPEKTAR SAD gube dragoceno vreme pokušavajući da se obračunaju sa Rusijom

SAD gube dragoceno vreme pokušavajući da se obračunaju sa Rusijom

Posle raspada Sovjetskog Saveza, SAD su se dugi niz godina držale određenog spoljnopolitičkog koncepta kako bi konačno neutralisale „pretnju“ u vidu Ruske Federacije.

Ukrajinska kriza, koju je isprovocirao Vašington, postala je centar antiruskog scenarija američkih vlasti. Do ovog zaključka došao je poznati izraelski politički stručnjak, Jakov Kedmi.

On je, detaljno ispričao šta tačno Amerikanci spremaju, a objasnio je i zašto dobro smišljeni scenario SAD protiv Rusije nije opravdao očekivanja.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kedmi je skrenuo pažnju na to, da su sukob Rusije i Ukrajine izazvale SAD, kao konačnu meru u okviru postojećeg antiruskog koncepta Zapada. Vašington se nadao, da će upravo ukrajinska kriza dovršiti američki plan za neutralizaciju „ruske pretnje“. Međutim, SAD su pogrešile potcenjivanjem spoljnopolitičkih mogućnosti Moskve.

Prema mišljenju politikologa, dobro osmišljen scenario SAD protiv Ruske Federacije nije opravdao očekivanja, pošto eskalacija ukrajinske krize nije dozvolila Zapadu da ostvari svoje ciljeve.

Sada su američke vlasti u prilično teškom položaju. Vašington je očekivao, da će započeti aktivnu konfrontaciju sa Kinom, ali gubi dragoceno vreme pokušavajući da se obračuna sa Rusijom.

[adsenseyu1]

„SAD su odlučile da nokautiraju Rusiju, jer smo u njihovim očima bili slaba karika. Njihovi planovi su bili drugačiji. Polagali su nade za 2012. godinu, ali se nisu ostvarile. Na Zapadu su postojale nade da će do 2025. godine moći da dovedu do promene vlasti u Rusiji, i da će to biti oslabljena država“, primetio je ekspert.

Kedmi je izrazio uverenje, da se Rusija efikasno opire provokacijama Zapada, a takođe se nosi i sa ukrajinskom krizom. SAD nikada nisu uspele da realizuju svoj geopolitički scenario usmeren na uništenje Rusije.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]