SAD DOŽIVELE NEZAMISLIVO: Blumberg izvestio o nespremnosti polovine zemalja G20 da izoluje Rusiju

Otprilike polovina zemalja G20 ne podržava želju SAD da izoluju Rusiju od međunarodne zajednice. O tome u petak piše Blumberg.

Prema njegovim rečima, lideri najbogatijih zemalja G20 suočili su se sa nespremnošću drugih država uključenih u grupu da uvedu sankcije Ruskoj Federaciji.

To je zbog istorijskih veza sa Moskvom, njihovog straha za svoju ekonomiju i njihovog nepoverenja prema bivšim kolonijalnim silama.

Sprovođenje globalnih antiruskih inicijativa zemalja G7, poput postavljanja gornje granice cene ruske nafte, može biti teško zbog nedostatka jedinstva među G20 u vezi sa Rusijom, navodi se u publikaciji.

U julu je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel rekao da želja Grupe sedam (G7) i njenih saradnika da Rusiju smatraju odgovornom za situaciju oko Ukrajine nije naišla na široku podršku među zemljama u razvoju.

Poštovani čitaoci, na našem Vkontakte kanalu možete pratiti naše najbolje vesti bez cenzure kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja. Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs