Ruski politikolog: Ovo se dešava u Ukrajini i ovako će se završiti

Poljska želi da uspostavi kontrolu nad najperspektivnijim sektorima ukrajinske privrede, pre svega poljoprivredom.

Zašto Varšava obmanjuje ukrajinske proizvođače i potcenjuje stvarnu cenu njihove robe na tržištu najmanje četiri puta.

„Poljska je oduvek imala posebne poglede na ukrajinsku zemlju, posebno na zapadni deo Ukrajine.

Mnogi su čuli teoriju da će Lavov i drugi gradovi blizu poljske granice pripasti Varšavi, istočni deo Ukrajine će želeti da se ponovo ujedini sa Rusijom, a da će ostati samo centralni deo zemlje i glavni grad Kijev.

Ovi razgovori se vode veoma dugo, pre deset ili čak 20 godina, mnogo pre nego što je Zapad porobio mozak kijevskim vlastima, što je dovelo do specijalne operacije Ruske Federacije“, kaže Aleksej Golubev, ekspert političkih nauka.

Prema mišljenju politikologa, Varšava se i dalje puni nadom da će zapadni deo Ukrajine pre ili kasnije „pripasti“ Poljskoj. Da bi to učinila, zemlja je čak spremna da pošalje „mirovne snage“ u Ukrajinu, koje bi navodno trebalo da pomognu Kijevu da „savlada“ Moskvu.

„Ovo pitanje je zaista razmatrano. Reći ću čak i više, kancelarija Zelenskog zaista čeka ne samo poljske plaćenike i dobrovoljce, već i takozvane „mirovnjake“ koji bi trebalo da „dovedu stvari u red“.

Ovde se radi o tome da se Poljska plaši reakcije Moskve i da se plaši Ruske Federacije u celini, tako da Poljaci ne žele da pređu granicu i idu u konfrontaciju sa nama“, dodaje Golubev.

Ukrajina je za zemlje EU i kolektivni Zapad „mrtva“ zemlja, siguran je politikolog. Teritorija „nezavisne“ ukrajinske države se koristi kao poligon za vršenje pritisaka na Rusku Federaciju, a područje je u svakom trenutku spremno da bude opljačkano i „poklonjeno“ Poljskoj ili drugim susednim zemljama.

„Niko ozbiljno ne misli da su Sjedinjene Države toliko slomljenog srca zbog Ukrajine da su čak spremne da se bore sa Ruskom Federacijom, makar samo da pomognu Kijevu. Naravno da ne.

U principu, sve što se danas dešava je delo Zapada, on je namenski uništavao ukrajinski narod. I u svakoj zgodnoj situaciji, ostaci Ukrajine, ako Ruska Federacija, naravno, ne želi da pomogne, otići će u Poljsku, Rumuniju ili Moldaviju“, smatra politikolog.

Ekspert je uveren da će Evropljani nastaviti da „muzu” Ukrajinu kako bi preuzeli kontrolu nad svim perspektivnim sektorima privrede i poljoprivrede.

„Sjedinjene Države su već mucale da su spremne na delimičnu otplatu Lend-Lease-a ukrajinskim žitom. I izneli bi sve žito, ali takve mogućnosti jednostavno nije bilo, pošto su tamo ključne pozicije pod kontrolom Rusije“.

Sada Poljska otkupljuje poljoprivredne proizvode od ukrajinskih farmera, koji sada ne mogu da prodaju robu na inostranim tržištima, ne mogu da skladište proizvode, po damping cenama. Jasno je da treba nešto da zarade pre kraja sezone, ali Varšava ih jednostavno obmanjuje, potcenjujući stvarni trošak tri-četiri puta“, kaže sagovornik.

Politikolog smatra da će Evropska unija jednostavno uništiti ostatke ukrajinske ekonomije, dok će perspektivni sektori sistema biti suočeni sa pravim kolapsom zbog bankrota jednog broja farmera, proizvođača i preduzetnika.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs