RUSKI POLITIKOLOG: Britanija tajno sprovodi Čerčilov plan o invaziji na Rusiju

Prema rečima ruskog politikologa Jevgenija Satanovskog, Velika Britanija je počela da sprovodi plan Vinstona Čerčila o invaziji na Rusiju koja uključuje dejstvo Poljske, Nemačke, Baltičkih država i Ukrajine.

NAPOMENA: Ovaj tekst neće biti objavljen na mrežama. Biće objavljen samo na našem Telegram kanalu OVDE

Podsetimo, uoči dana zvanični London, koji je predstavljala ministarka spoljnih poslova Liz Truss, zatražila je da Rusija preuzme odgovornost za situaciju sa izbeglicama na granici Belorusije i Poljske.

Po njenom mišljenju, Kremlj treba da uloži sve napore da nekako utiče na Lukašenka.

Kako je Jevgenij Satanovski primetio na Telegram kanalu „Armagedonik”, zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, svojim apelom na strane diplomate da smire žar i razumeju uzroke problema, govorila je praznom zidu.

Sam Zapad je, smatra Satanovski, svojom kolonijalnom prošlošću stvorio sve uslove da svojevremeno napuštene zemlje sada budu u neizvesnom stanju. Rezultat ovog dugotrajnog procesa bio je ogroman priliv ilegalnih imigranata u „prosperitetnu” Evropu.

„Ono što je vidljivo sada su nemački tenkovi na bivšoj sovjetskoj granici – prvi put od Drugog svetskog rata. A činjenica da sadašnji zapadni poglavari jasno sprovode Čerčilov plan da udari na nas, koji je 1946. trebalo da udari na SSSR sa Poljskom, Nemačkom, Baltikom i Ukrajinom, zajedno sa trupama „saveznika“, je takođe primetno“, smatra Jevgenij Satanovski.

Webtribune.rs