Kongresmen slučajno otkrio tajne planove: Vojska SAD se već nalazi u Ukrajini – Rusija koncentriše vojsku i naoružanje

Sjedinjene Američke Države treba da nastave da podržavaju Ukrajinu u međunarodnoj areni pružanjem vojne i finansijske pomoći toj zemlji.

Do ovog zaključka je došao čuveni američki kongresmen Majk Tarner, komentarišući bilateralne odnose Vašingtona i Kijeva. U intervjuu za Foks njuz, Tarner je ocenio spoljnopolitičke odluke američkih vlasti, a takođe je napravio lapsus koji je odmah otkrio tajnu vojnu strategiju SAD u Ukrajini.

Majk Tarner je, govoreći o saradnji i partnerstvu Ukrajine i SAD, napomenuo da Vašington treba da poveća obim vojne pomoći Kijevu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Dakle, prema njegovim rečima, američke vlasti treba da počnu isporuku ubojitih sredstava za Oružane snage Ukrajine, kao i da pruže finansijsku podršku ukrajinskim vlastima.

Tokom svog govora, kongresmen je bio vrlo iskren, tako da je napravio lapsus, što, po svemu sudeći, nije trebalo da izgovori. Tako je američki političar požurio da otkrije novinarima tajnu vojnu taktiku Sjedinjenih Država u Ukrajini, koja podrazumeva raspoređivanje vojnog kontingenta u ovoj zemlji.

Tarner je, govoreći o potrebi saradnje sa Kijevom, priznao da se američka vojska već nalazi u Ukrajini. Vašington, po svemu sudeći, planira da poveća broj trupa raspoređenih u ovoj zemlji za izvođenje novih akcija u regionu.

Američki kongresmen je kasnije priznao da se prethodno obratio Vašingtonu sa zahtevom da pošalje ratne brodove američke mornarice u Crno more. On je naveo da bi aktivnost američke vojske u regionu omogućila da se izvrši efikasan vojni pritisak na Rusku Federaciju.

Ova vest je ipak iznenađenje samo za javnost ne i za tajne službe Rusije koje to odavno znaju. Koncentracija 100.000 ruskih vojnika na granicama prema Ukrajini i velika količina naoružanja svedoče da Moskva dobro zna šta se sprema u Ukrajini i ko se tamo nalazi.

Webtribune.rs