RUSKI POLITIČKI EKSPERT: Sve karte su na stolu – Zapadu je ostala samo jedna opcija za Rusiju

Američke i evropske vlasti neće moći da izvedu isti trik sa Ruskom Federacijom koji su ranije uspele u drugim „neprijateljskim“ državama. Ovu izjavu dao je politički ekspert Bogdan Bezpalko.

Kolektivni Zapad ne napušta pokušaje da slomi otpor Rusije u geopolitičkoj areni. U svom uobičajenom maniru, on nastoji da uspe kroz pritisak sankcija.

Od 2014. godine, SAD, zemlje Evropske unije i Velika Britanija, koja se od nje otcepila 2020. godine, uvele su restriktivne mere protiv Moskve. Rukovodstvo Ruske Federacije ih zauzvrat nije ostavilo bez pravog odgovora.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Tačka bez povratka pređena je 24. februara 2022. godine, kada su Oružane snage Rusije pokrenule specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

SAD i Evropa su odmah reagovale na ovaj događaj uvođenjem neviđenih sankcija Moskvi. Istovremeno, Bela kuća već izveštava da je Zapad „uništio” rusku ekonomiju, nagoveštavajući njenu skoru pobedu.

Međutim, Rusija ima drugačiju tačku gledišta po ovom pitanju. Tako je Bogdan Bezpalko, član Predsedničkog saveta za međunacionalne odnose, otvoreno izjavio da se Zapad „davi sam“.

Moskva još nije stigla da odgovori na ograničenja koja su joj nametnuta, a EU i SAD se već suočavaju sa velikim ekonomskim problemima.

Istovremeno, obični ljudi koji su suočeni sa naglim poskupljenjem benzina i stambeno-komunalnih usluga (zbog poskupljenja gasa) moraju da plate političke ambicije vlasti. A nezadovoljstvo među stanovništvom ubrzano raste.

„Pre ili kasnije, Evropa i SAD će doći do zaključka da je neophodno pregovarati sa Rusijom“, smatra Bezpalko.

Ekspert je uveren da Zapad neće uspeti da baci Rusku Federaciju na kolena uz pomoć ekonomije. Takođe neće uspeti da se napravi vojni scenario koji je testiran u Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku i Libiji. Iz tog razloga, preostaje samo jedna opcija – pregovarati sa Rusijom.

Webtribune.rs