Naslovnica SPEKTAR Ruski izvori: Sve ukazuje da se uskoro sprema veliki napad!

Ruski izvori: Sve ukazuje da se uskoro sprema veliki napad!

Nakon zauzimanja Avdejevke, ruska vojska je preduzela određene akcije na drugim pravcima, posebno na Zaporoškom i Hersonskom, kako bi izravnala liniju fronta.

Istovremeno, ukrajinske trupe su se povlačile na nekim mestima, pokušavajući da se konsoliduju, dok su na drugim mestima, poput zaporoškog pravca oko Rabotina, izvodile manje kontranapade kako bi zaustavile ruski prodor.

Važno je napomenuti da ovo nije kontraofanziva, već pokušaj održavanja ravnoteže snaga. Tokom tih promena inicijative između ruske i ukrajinske vojske, pažnju su privukla dešavanja na Crnom moru, posebno na Krimu.

Poznati bloger Ribar, uočio je da je već punih nekoliko dana poluostrvo Krim pod pojačanim osmatranjem NATO letećih platformi, što ukazuje da se uskoro sprema veliki napad na vojne instalacije na samom poluostrvu.

Tako su na primer, ono što je interesantno u jednom trenutku 20. februara u vazduhu bilo čak osam izviđačkih letećih platformi, od kojih neki po prvi put.

[adsenseyu1]

Dve leteće radarske stanice francuski E-3F i turski E-7T iz sistema za rano otkrivanje i upozoravanje, koje su delovale na osmatračkim zadacima iznad samog Crnog mora.

Ono što je neobično u celoj priči, navodi Ribar, jeste uključenje turskog avaksa u osmatračke misije. Obe platforme letele su južno od Krima.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social