Naslovnica U FOKUSU Tramp: Rusi su pobedili Napoleona i Hitlera – Rusija je ratna mašina

Tramp: Rusi su pobedili Napoleona i Hitlera – Rusija je ratna mašina

Bivši američki predsednik Donald Tramp nedavno je dao izjavu u kojoj je opisao Rusiju kao „ratnu mašinu“, ističući njihove istorijske pobede nad Napoleonovom Francuskom i nacističkom Nemačkom, kao dokaz njihove vojne moći.

Telekanal Fox News je preneo njegove reči u kojima je naglasio da su Rusi pobedili Hitlera i Napoleona, nazivajući ih izuzetno snažnim vojnim entitetom.

Ova izjava Trampa dolazi u kontekstu povećanja tenzija između NATO-a i Rusije, posebno u vezi s evropskim članicama NATO-a. Tramp je, ujedno, ponovo pozvao evropske saveznike da povećaju svoje vojne budžete, ističući da Sjedinjene Američke Države trenutno izdvajaju značajno više sredstava za NATO od ostalih članica.

Osim toga, Tramp je objavio listu potencijalnih kandidata za mesto potpredsednika SAD ukoliko bude ponovno izabran za predsednika.

Na ovoj listi su se našla imena kao što su guverner Floride Ron DeSantis, senator Tim Skot, biznismen Vivek Ramsvami, guvernerka Južne Dakote Kristi Noem, kongresmen Bajron Donalds i bivša kongresmenka Tulsi Gabard. Tramp je naglasio da su ovi kandidati svi pouzdani i sposobni ljudi.

Dodatno, istorijski kontekst koji Tramp pominje, ukazuje na značajne događaje u ruskoj istoriji, poput Napoleonovog pohoda na Rusiju 1812. godine i nemačke invazije na Sovjetski Savez tokom Drugog svetskog rata.

Oba ova događaja su imala dubok uticaj na svetsku istoriju i oblikovala su percepciju Rusije kao moćne vojne sile.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social