Naslovnica SPEKTAR Rusija da prekine sve odnose sa EU – Neka shvate da je...

Rusija da prekine sve odnose sa EU – Neka shvate da je to signal za „određene sudbonosne događaje“

Zamenik predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije, Dmitrij Medvedev, predložio je prekid diplomatskih odnosa sa Evropom kao odgovor na ugrožavanje interesa Rusa, izveštavaju ruske agencije.

Ruski političar izjavio je da lideri Evropske unije više ne kriju svoje mišljenje da smatraju Ruse građanima drugog reda.

Pri tom, Zapad ne pokušava direktno narušiti vlasti Rusije, već svesno nanosi štetu ruskim državljanima. Medvedev je naglasio da evropski politički lideri svakog Rusa gledaju sa prezirom.

Dodao je da Moskva mora preduzeti odgovarajuće mere ali da neće ponavljati akcije Zapada, niti namerava ograničavati građane EU. Takvi postupci su karakteristični samo za rasiste a ruske vlasti nemaju nameru da se upoređuju sa evropskim kolegama.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Medvedev smatra da će takvi koraci posebno naštetiti strancima koji vole Rusiju i posećuju zemlju.

Bilo bi bolje privremeno prekinuti diplomatske odnose sa Evropskom unijom i povući diplomatsko osoblje u našu zemlju, rekao je on.

Upozorio je Zapad da će se tada svi političari uzrujati, budući da bi evakuacija ruskih ambasada bila signal za „određene sudbonosne događaje“  koje bi mogla da pokrene Moskva.

Webtribune.rs

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social