RUSIJA: „Biolaboratorije su zapravo vojni objekti NATO i mogli bi da nas napadnu“

Američke biolaboratorije, stvorene van nacionalne teritorije, zapravo su postale vojni objekti NATO.

To je izjavila zamenica predsednika ruske Državne Dume Irina Jarovaja.

Kopredsedavajuća parlamentarne komisije koja istražuje američke biološke laboratorije u Ukrajini, upozorila je da bi te laboratorije mogle da se koriste za nepredvidive biološke napade, prenosi agencija TAS S.

„U svetlu poslednjih jučerašnjih izjava generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, kao i zvaničnika NATO koji Rusiju navode među svojim neprijateljima, možemo sa sigurnošću reći da su se njihove izjave o stvaranju dodatne vojne infrastrukture NATO, počev od 2014. godine, odnosile na objekte koji su se pojavili u Ukrajini. Američke vojne biološke laboratorije su zapravo vojni objekti NATO“, naglasila je Jarovaja.

Upozorila je da oni predstavljaju posebnu opasnost za Rusiju i njene saveznike, jer „funkcionišu pod velom stroge tajnosti i, nesumnjivo, u svakom trenutku mogu biti iskorišćeni kao poligon za nepredvidive i nepredviđene biološke napade“.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(tanjug)