Naslovnica SPEKTAR „Rusi vide sve“: Britanija alarmira zbog moskovskog „superoružja“

„Rusi vide sve“: Britanija alarmira zbog moskovskog „superoružja“

Rusija ima tehnologiju za nadgledanje NATO trupa, rekao je britanski vojni ekspert Džek Votling, u intervjuu za „Yle“.

„Naše armije su u velikoj meri navikle da se oslanjaju na kamuflažu. Međutim, na današnjem bojnom polju, u principu se ne možete sakriti. Neprijatelj ima tehnologiju koja mu omogućava da vidi sve što radimo, moramo naučiti delovati tako, da ne može tačno da protumači ono što spremamo“, kaže stručnjak.

Prema njegovim rečima, sukob u Ukrajini treba da nauči članice Severnoatlantske alijanse osnovama savremenog ratovanja, uz korišćenje visokotehnološkog nadzora i navođenja.

Pošto Rusija ima tako napredne sisteme, ukrajinske snage nisu bile u stanju da zaštite svoje najbolje oficire, koji igraju ključnu ulogu na bojnom polju, primetio je Votling. NATO treba da razmisli kako da zadrži iskusno vojno osoblje u mogućem oružanom sukobu 21. veka, zaključio je on.

Rusija je više puta ukazivala na odsustvo agresivnih planova protiv bilo kojih država. Istovremeno, Kremlj je više puta primetio da Severnoatlantska alijansa, naprotiv, teži konfrontaciji.

Prema rečima predsedničkog pres sekretara Dmitrija Peskova, blok ima za cilj proširenje na granice Rusije, što ne može doneti veću bezbednost Evropi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social