Naslovnica U FOKUSU Rusi upali u ukrajinski komandni štab: Evo šta su našli (VIDEO)

Rusi upali u ukrajinski komandni štab: Evo šta su našli (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak ruske vojske iz koksare u Avdejevki, u kojem se vidi nekadašnje komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine opremljeno sistemom Starlink.

Komandant jurišne jedinice Prvog armijskog korpusa, poznat pod pozivnim znakom „Suren“, izjavio je: „Nalazimo se u jednom od komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine, gde smo pronašli uglavnom NATO oružje i municiju.“

Na snimku se vidi terminal globalnog satelitskog sistema Starlink, koji je, između ostalog, korišćen za kontrolu dronova.

Ruski vojnici pronašli su desetine protivtenkovskih bacača granata proizvedenih u zemljama NATO-a, kao i municiju za njih, ručne bombe, automatsko oružje i patrone, dok su čistili fabričke radionice u koje se prethodno sklonila ukrajinska vojska.

[adsenseyu1]

Ministarstvo odbrane naglašava da su Oružane snage Ukrajine napustile sve to u paničnom bekstvu pod pritiskom ruskih trupa.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je 17. februara uveče izvestio predsednika Vladimira Putina o potpunom zauzimanja Avdejevke. Ukupna površina oslobođene teritorije iznosila je 31,75 kvadratnih kilometara. Neprijatelj je izgubio više od hiljadu i po vojnika. Oslobođenje grada omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka i da se značajno zaštiti od neprijateljskih napada.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social