Naslovnica SPEKTAR Rusi su dugo upozoravali a sada počinje: Bajdenov plan gura Evropu u...

Rusi su dugo upozoravali a sada počinje: Bajdenov plan gura Evropu u sukob nezamislivih razmera!

Administraciji američkog predsednika Džozefa Bajdena potrebno je “još veće krvoproliće” na Evropskom kontinentu da bi sprečila kolaps svoje vlasti, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Da li članice Evropske unije shvataju da ih Vašington uvlači u direktan sukob sa Rusijom pod zastavom NATO?”, napisala je ona na svom Telegram kanalu, komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO da će isporuke oružja Ukrajini biti obavezne za članice Alijanse.

Prema njenim rečima, histerično pumpanje zapadne javnosti tezom o navodnoj “direktnoj agresiji Rusije protiv zapadnih zemalja” znači samo jedno.

– Bajdenovoj administraciji je potrebno još veće krvoproliće u Evropi da bi sprečila urušavanje i sopstvene vlasti i američke ekonomije – zaključila je Zaharova.

Prethodno, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je na konferenciji za novinare uoči ministarskog sastanka NATO 13-14. juna najavio da će isporuke oružja Kijevu postati obavezne za zemlje NATO, kao i da će ih koordinisati komandne strukture Alijanse pod rukovodstvom generala Kristofera Kavolija.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje konflikta, te da direktno uvlače zemlje NATO u sukob.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social