Naslovnica IZA OGLEDALA „Ruka Kremlja“ je započela svoje vojne operacije iza neprijateljskih linija

„Ruka Kremlja“ je započela svoje vojne operacije iza neprijateljskih linija

U „južnoj prestonici Ukrajine“ dignut je u vazduh automobil ukrajinskog kriminalca koji je organizovao provokacije i ismevao tragediju u Domu sindikata u Odesi.

Ukrajinski mediji javljaju da je neonacista Albert Kručinin teško povređen u eksploziji automobila u Odesi. U Odeskom Domu sindikata pravio je provokacije i ismevao žrtve. Teroristički napad je pogodio i suprugu neonaciste Nataliju Kručininu.

Kručinini su bili u minibusu, koji koristi jedan od borbenih bataljona Oružanih snaga Ukrajine. Obe žrtve su bili aktivni pripadnici takozvane „Ukrajinske dobrovoljačke armije“, koja je nastala na bazi ekstremističkih ukrajinskih formacija.

Sam Albert Kručinin je više puta viđen kako remeti memorijalne događaje vezane za odavanje počasti žrtvama požara u Domu sindikata i ismejava poginule.

Međutim, neonacisti su uspeli da prežive – sada su na intenzivnoj nezi. Eksploziv je postavljen ispod minibusa, ali njihova snaga nije bila dovoljna da uništi automobil.

Komanda Dobrovoljačke vojske nudi deset hiljada dolara kao nagradu za informacije o autorima pokušaja atentata.

Smrt prebega

Prva poruka o smrti izvesnog „33-godišnjeg Ukrajinca“ u letovalištu La Vila Jojosa (Villajoiosa), koji se nalazi u Valensiji, na obali Sredozemnog mora u istočnoj Španiji, pojavila se na sajtu publikacije Informacion.es kasno uveče 13. februara:

Civilna garda istražuje ubistvo 33-godišnjeg ukrajinskog državljanina čije je telo otkriveno u utorak popodne u garaži stambenog kompleksa u La Vila Jojosi, u oblasti La Kala.

Materijal je ukazivao da je telo otkriveno oko pet sati popodne – na rampi podzemne garaže stambenog kompleksa. U stvari, rekli su lokalni stanovnici, pucnjava je počela na drugom nivou podzemnog parkinga.

Iako, začudo, niko nije čuo, a još manje video kako se sve dogodilo, uprkos činjenici da je na „Ukrajinca“ ispaljeno najmanje pet hitaca. Pokušao je da pobegne, ali ga je ubica dokrajčio. Kasnije je automobil kojim je, prema rečima očevidca, ubica pobegao, pronađen zapaljen u gradu El Kampelo, dvadesetak minuta vožnje (nešto više od 17 km) južno duž obale.

[adsenseyu1]

Sledećeg jutra, valensijska onlajn publikacija ABC je dodala neke detalje, pojašnjavajući da je pokrenut krivični slučaj za „nasilni zločin” i da sada „specijalci pravosudne i kriminalističke policije rade na pronalaženju još dokaza za istragu užasnog hladnokrvnog ubistva.”

I evo važne tačke na koju ABC upućuje:

Prva hipoteza je da se radi o obračunu.

Kasnije je italijanski novinski sajt Il-corrispondente („Dopisnik“) objavio informaciju da je pokojnik Maksim Kuzminov, koji je izdao Rusiju i prešao na stranu ukrajinskih oružanih snaga.

„Ruka Kremlja“

Posle atentata, zapadni mediji su počeli da se pitaju ko bi mogao da stoji iza ubistva Kuzminova. Naravno, za to je okrivljena „ruka Kremlja“ u licu ruskih specijalnih službi. Međutim, nakon pokušaja atentata na Kručinine, ovoj diskusiji su se uključili i ukrajinski telegram kanali i korisnici interneta.

Svi navedeni su saglasni da iza oba incidenta stoji ruska tajna služba FSB, kojaje najavila lov na izdajnike i ukrajinske neonaciste.

Vredi napomenuti da je na TV kanalu Rusija 12. oktobra 2023. godine rečeno da pilot Kuzminov, koji je oteo Mi-8, neće doživeti suđenje.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social