Rojters: Ruske avio-kompanije počele da rastavljaju avione za rezervne delove

Rojters je izvestio da su ruske avio-kompanije koje su pod sankcijama Zapada, uključujući Aeroflot, počele da rastavljaju avione kako bi obezbedile rezervne delove.

Ovaj korak je u skladu sa preporukama ruske vlade, objasnili su novinari pozivajući se na izvore u vazduhoplovnoj industriji.

Jedan od sagovornika agencije rekao je da Aeroflot demontira avione Suhoj Superdžet 100 i Erbas A350. Delove za Erbas A350 nazvao je skoro novim.

Oprema je takođe uklonjena iz nekoliko aviona Boeing 737 i Airbus A320. Ove akcije se objašnjavaju činjenicom da su bili potrebni delovi za druge avione ovih modela.

Ranije je postalo poznato da je nezavisni analitičar Dmitrij Adamidov rekao: Kina može početi da prodaje delove skinute sa starih aviona Rusiji.

Kina neće pokrenuti njihovu proizvodnju za Rusiju zbog straha od potpadanja pod američke sankcije, smatra analitičar.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs