Naslovnica SPEKTAR Riterovo šokantno predviđanje: Poslednje napredovanje ukrajinske vojske, zaustaviće Rusi

Riterovo šokantno predviđanje: Poslednje napredovanje ukrajinske vojske, zaustaviće Rusi

Poslednje napredovanje ukrajinskih oružanih snaga do Rabotina pre kolapsa zaustaviće ruska vojska, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Gegenpol“.

„Ukrajinska armija je na ivici kolapsa. Čim ubace svoje strateške rezerve u ovaj poslednji napad u blizini sela Rabotino u Zaporožju, Rusi će ih zaustaviti. Ukrajinci nemaju više šta da pokažu“, smatra on.

Prema rečima eksperta, ukrajinska vojska sada preduzima očajničke mere.

„Upotreba poslednjih rezervi, starih, mladih, slabih, nedovoljno obučenih, bez poznavanja taktike, bez znanja o opremi koju su pozvani da koriste. Bačeni su u borbu nasumično protiv ruske vojske, koja je veoma dobro obučena i opremljena“, zaključio je Riter.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Ukrajinske oružane snage su 4. juna krenule u kontraofanzivu, bacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom. Međutim, kako je predsednik Vladimir Putin primetio tri meseca kasnije, „kontraofanziva“ ne samo da je zastala, već se pretvorila u neuspeh.

[adsenseyu1]

Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednoj oblasti. Najžešći otpor je kod Rabotina, gde je Ukrajina u borbu dovela brigade iz strateškoih rezervi.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ukrajinska vojska je tokom kontraofanzive izgubila najmanje 66 hiljada ljudi i 7,6 hiljada komada oružja, uključujući nemačke tenkove Leopard, francuske AMKS, britanski Challenger 2 i američka borbena vozila pešadije Bredli, a zapadni kustosi sve više izražavaju očigledno razočarenje situacijom na bojnom polju.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social