„Rekli bi oni i da je Obilić Šiptar, nego se plaše da to Erdogan ne shvati lično“

Ministar Aleksandar Vulin reagovao je na Tviter raspravu u kojoj su Vljora Čitaku i Bedžet Pacoli kritikovali Ričarda Grenela i njegovu objavu o Vidovdanu.

Bivši specijalni izaslanik SAD za posredovanje u dijalogu Beograda i Prištine uputio je vidovdansku čestitku, što je kritikovala bivša ambasadorku tzv. Kosova u SAD. On joj je poručio da bi joj bilo bolje da „pruži ruku“, nego što „u svemu nalazi uvredu“.

„Ko nema svoju istoriju mora da krade tuđu. Šiptari su ovaj put rešili da ukradu Kosovski boj i da slažu da su se na Gazimestanu suprotstavili Turcima. Ne znam da li su to Šiptari sami smislili ili im je neko pomogao, ali znam da bi po toj priči Vljora Čitaku kao Kosovka devojka vidala rane Bedžetu Pacoliju potomku Orlovića Pavla. Rekli bi oni i da je Obilić Šiptar nego se plaše da to Erdogan ne shvati lično. Ako političari u Prištini stvarno veruju u svoje gluposti onda čudi zašto u Prištini nema spomenika knezu Lazaru i zašto se glavna ulica ne zove Kosovskih junaka“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući napade Čitaku i Pacolija na Grenelovu čestitku povodom srpskog praznika Vidovdana.

„Na Gazimestanu Šiptari puštaju stoku da pase, na mestu stradanja hrišćanskih vitezova grade pogone i kuće, seku borove koji obeležavaju borbeno mesto srpske konjice, pokreću peticije kojima se traži rušenje spomenika junacima Kosovskog boja, a sećanje na bitku proglašavaju srpskim šovinizmom. Malo im je što su Srbima oteli kuće i njive, sada hoće da nam otmu i istoriju i sećanje. Narod koji ni na jednom delu teritorije na kojoj živi nema ni jedan spomenik kulture ispod kojeg stoji njegovo ime je narod koji mora da pokuša da otme od Srba ono što njihovi preci nisu uspeli ni da izgrade ni da zasluže. A čak i da im neko poveruje i pripiše sve što su Srbi na Kosovu i Metohiji stvarali vekovima šta bi Šiptari radili sa istorijom koje nisu dostojni i vrednostima koje ne razumeju“, rekao je ministar Vulin.

(b92)