Naslovnica ŽIVOT Recite zbogom infekcijama uha jer ih možete izlečiti prirodnim putem za samo...

Recite zbogom infekcijama uha jer ih možete izlečiti prirodnim putem za samo jedan dan, evo kako

uho2

Imate li problema sa upalama uha, sluhom, glavoboljama, tečnostima u uhu i spavanjem? Ovo su sve simptomi infekcija uha koje uzrokuju bakterije i virusi a koje su češće kod dece nego kod odraslih.

Postoje mnogi lekovi za rešavanje ovih problema, a mi vam predstavljamo najefikasnije:

[adsenseyu1]

  1. So

Ovo je najrasprostranjeniji kućni lek koji možete iskoristiti.

Priprema:

Zagrejte šoljicu soli na tiganju ili u mikrotalasnoj pećnici. Stavite zagrejanu so u krpu i zatvorite je. Dok je još topla, stavite so na uvo na oko 5-10 minuta. Možete ponoviti ovaj proces nekoliko puta u toku dana. Toplota izvlači tečnosti iz uha i zaustavlja oticanje i bol.

  1. Beli luk

Priprema:

Napravlite ulje od belog luka tako što ćete skuvati dva čena belog luka u dve kašike susamovog ulja dok ne postanu crnkasti. Procedite rastvor. Kada postane podnošljivo topao, stavite 2-4 kapi ovako dobijenog ulja u inficirano uvo.

[adsenseyu5]

Možete skuvati i 2-3 čena svežeg belog luka u vodi u periodu od oko 5 minuta, a zatim samleti i dodati malo soli. Stavite dobijenu smešu u čistu krpu i postavite na inficirano uvo.

Konzumiranje 2-3 čena belog luka takođe doprinosi izlečenju.

  1. Bosiljak

Priprema:

Ekstrahujte sok iz pet svežih listova bosiljka. Tako dobijen sok stavite oko uha i gledajte da ne uđe u unutrašnjost uha.

Možete pomešati i par kapi ulja bosiljka sa jednakom količinom nekog biljnog ulja poput kokosovog ulja. Potopite pamučnu vatu u smešu i nežno njome pređite unutrašnjost uha duž ivice i iza uha. Ponovite ovaj proces dva puta dnevno.

[adsenseyu4]

  1. Jabukovo sirće

Priprema:

Pomešajte deo jabukovog sirćeta sa jednakom količinom vode ili alkohola. Potopite pamučnu vatu u taj rastvor, a zatim je stavite u uho kao čepić i ostavite oko 5 minuta.

Izvadite pamučnu vatu i lezite na suprotnu stranu kako bi izašla tečnost iz uha. Koristite fen da osušite svoje uho što više možete.

  1. Maslinovo ulje

Koristite maslinovo ulje da očistite uši kada imate previše voska u njima.

Priprema:

Zagrejte malo maslinovog ulja. Stavite par kapi zagrejanog ulja u inficirano uvo. Vosak će zatim omekšati, a onda ga uklonite.

  1. Topla voda

Uzmite flašu sa toplom vodom i naslonite je na uvo. Možete koristiti i toplu kompresu. Potopite čistu krpu u toplu vodu, iscedite višak vode, a zatim stavite krpu na inficirano uvo. Ne ostavljajte dugo, pet minuta je sasvim dovoljno.

[adsenseyu6]
  1. Crni luk

Osim što je dobra hrana, crni luk je i dobar lek, naročito za infekcije uha.

Primena:

Stavite iseckani crni luk u mikrotalasnu pećnicu na oko 1-2 minuta. Pustite da se ohladi a zatim iscedite sok. Stavite 2-3 kapi soka od crnog luka u inficirano uvo, ostavite neko vreme a zatim okrenite glavu i pustite da iscuri iz uha. Možete ispeći crni luk u roku od pola sata, a zatim ga iseći na polovine i staviti jednu polovinu u debelu pamučnu krpu. Stavite krpu na inficirano uvo pet minuta. Zatim sačekajte 10 minuta i ponovite proces.

  1. Ulje čaja

Zbog svojih antibakterijskih svojstava, ulje biljke čaj se često koristi za uklanjanje bola u uhu.

Pomešajte tri kapi ovog ulja, dve kašike maslinovog ulja, kašičicu koloidnog srebra i kašičicu jabukovog sirćeta i malo zagrejte ovu smešu. Stavite smešu u uvo i ostavite 5 minuta. Zatim se okrenite na bok tako da tečnost u potpunosti iscuri iz uha. Ponovite proces 2-3 puta dnevno u periodu od dva dana.

  1. Sok lista mangoa

Primena:

Sameljite 2-3 lista mangoa kako biste dobili sok. Blago zagrejte sok. Stavite kapalicom 3-4 kapi soka u inficirano uvo. Već za par minuta ćete osetiti olakšanje.

Ukoliko ovi recepti ne budu od koristi i ne bude poboljšanja u roku od par dana, obavezno potražite pomoć lekara.

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]