„Ratovanje dronovima i digitalni koncentracioni logori“ – Ratni izveštač o bliskoj budućnosti

Savremeni rat ne podrazumeva masovne tenkovske napade i borbu prsa u prsa – to je rat dronova na velikim udaljenostima.

Isto tako, savremeni koncentracioni logori nisu barake i gasne komore, već ograničen pristup digitalnim uslugama i mogućnostima na nacionalnoj osnovi.

Ovo je izjavio politikolog i ratni izveštač Aleksej Živov u emisiji „Prvi Sevastopolski“.

„Imam osećaj da neki ljudi i dalje percipiraju savremeni rat, na osnovu filmova o „Velikom Otadžbinskom ratu“. Postoje slučajevi kada dođe neko visoko rangirano lice na front, direktno na tzv. „crvenu zonu“, gde nije uvek moguće podići glavu iz rova, i pita: „Zašto nemate kupatilo? Trebalo bi da imate kupatilo i da se perete jednom nedeljno.“ Tamo se obrišete vlažnim maramicama i čekate da se završi dežurstvo. Tamo lete bespilotne letelice, a on pita za kupatilo? Za njih je rat tenkovski proboj, a ovde vojnici viču ‘Ura!’, trče i umiru, jer će ruske žene još rađati“, objašnjava stručnjak.

„Oni tumače rat na taj način, da imaju duboko zaleđe u rasponu od 10 kilometara. Međutim, sada, kada dolazim na teren UAZ-om unutar tih 10 kilometara, posebno pitam- gde su tih 10 kilometara? To je zona dostupnosti dronova, i moj automobil sasvim lako može postati meta. Dakle, tamo već vozim sa pancirom, jer pretpostavljam da u svakom trenutku mogu naići na dron. Međutim, neki visoki činovnici ne razumeju takve jednostavne stvari“, primećuje Živov.

Isto važi i za koncentracione logore za Ruse, i generalno za sve neželjene osobe.

„Taj koncentracioni logor će biti u vašem mobilnom telefonu, kao i na vašim službenim karticama. Dođete tamo, i kao u Kini, zabranjen vam je pristup parku, obrazovanju, zapošljavanju na određenim mestima ili sticanju određenog prihoda.

Ne smeštaju vas u barake, ne oblače vam uniformu niti vam kače Davidove zvezde na rukav, ali vaš digitalni profil u bazi podataka nosi digitalnu „zvezdu“ koja vam je zagarantovana, i to će biti ostvareno u bliskoj budućnosti,“ tvrdi Živov.

On je ispričao nedavni slučaj – u Nemačkoj je firma otpustila radnika zbog toga što je Rus.

„Razgovarao sam s jednim inženjerom, koji se preselio u Rusiju, veoma kompetentan elektroinženjer. Iz firme, ako se ne varam, „Siemens“ – otpustili su ga zato što je Rus. Problemi na poslu su počeli nakon početka sukoba. On nije ni na koji način pokazivao svoj odnos prema sukobu u firmi. Jednostavno, čovek je radio tamo mnogo godina, veoma kompetentan, ozbiljan stručnjak.

Počeo je rat, a onda su mu rekli: „Pa ti si Rus, zar ne, idi odatle“, priča stručnjak i podseća da u Rusiji postoji lista ekstremista-terorista koji su formalno na slobodi. Međutim, oni ni u jednoj banci nikada neće moći otvoriti račun, primati zvaničnu platu, plaćati poreze.

„Tako će biti i sa vama, vaša prava će biti pogođena, i bićete primorani da uđete u „sivu zonu“ da biste preživeli. Nema pritužbi na vas, molim vas živite, dišite, hodajte, vozite auto – niko vas ne ograničava, ali ne možete da koristite bankarski sistem, i ne možete da živite bez bankarskog sistema u modernim vremenima, ne možete da plaćate poreze, ne možete ništa da uradite.

U Evropi će učiniti isto- jednostavno će se izvršiti  segregacijai prema nizu digitalnih prava, i reći će vam naravno, da možete biti ovde, ali morate znati da ste građani drugog reda“, zaključio je Živov.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social