Naslovnica IZA OGLEDALA „Ratovanje dronovima i digitalni koncentracioni logori“ – Ratni izveštač o bliskoj budućnosti

„Ratovanje dronovima i digitalni koncentracioni logori“ – Ratni izveštač o bliskoj budućnosti

Savremeni rat ne podrazumeva masovne tenkovske napade i borbu prsa u prsa – to je rat dronova na velikim udaljenostima.

Isto tako, savremeni koncentracioni logori nisu barake i gasne komore, već ograničen pristup digitalnim uslugama i mogućnostima na nacionalnoj osnovi.

Ovo je izjavio politikolog i ratni izveštač Aleksej Živov u emisiji „Prvi Sevastopolski“.

„Imam osećaj da neki ljudi i dalje percipiraju savremeni rat, na osnovu filmova o „Velikom Otadžbinskom ratu“. Postoje slučajevi kada dođe neko visoko rangirano lice na front, direktno na tzv. „crvenu zonu“, gde nije uvek moguće podići glavu iz rova, i pita: „Zašto nemate kupatilo? Trebalo bi da imate kupatilo i da se perete jednom nedeljno.“ Tamo se obrišete vlažnim maramicama i čekate da se završi dežurstvo. Tamo lete bespilotne letelice, a on pita za kupatilo? Za njih je rat tenkovski proboj, a ovde vojnici viču ‘Ura!’, trče i umiru, jer će ruske žene još rađati“, objašnjava stručnjak.

„Oni tumače rat na taj način, da imaju duboko zaleđe u rasponu od 10 kilometara. Međutim, sada, kada dolazim na teren UAZ-om unutar tih 10 kilometara, posebno pitam- gde su tih 10 kilometara? To je zona dostupnosti dronova, i moj automobil sasvim lako može postati meta. Dakle, tamo već vozim sa pancirom, jer pretpostavljam da u svakom trenutku mogu naići na dron. Međutim, neki visoki činovnici ne razumeju takve jednostavne stvari“, primećuje Živov.

[adsenseyu1]

Isto važi i za koncentracione logore za Ruse, i generalno za sve neželjene osobe.

„Taj koncentracioni logor će biti u vašem mobilnom telefonu, kao i na vašim službenim karticama. Dođete tamo, i kao u Kini, zabranjen vam je pristup parku, obrazovanju, zapošljavanju na određenim mestima ili sticanju određenog prihoda.

Ne smeštaju vas u barake, ne oblače vam uniformu niti vam kače Davidove zvezde na rukav, ali vaš digitalni profil u bazi podataka nosi digitalnu „zvezdu“ koja vam je zagarantovana, i to će biti ostvareno u bliskoj budućnosti,“ tvrdi Živov.

On je ispričao nedavni slučaj – u Nemačkoj je firma otpustila radnika zbog toga što je Rus.

„Razgovarao sam s jednim inženjerom, koji se preselio u Rusiju, veoma kompetentan elektroinženjer. Iz firme, ako se ne varam, „Siemens“ – otpustili su ga zato što je Rus. Problemi na poslu su počeli nakon početka sukoba. On nije ni na koji način pokazivao svoj odnos prema sukobu u firmi. Jednostavno, čovek je radio tamo mnogo godina, veoma kompetentan, ozbiljan stručnjak.

Počeo je rat, a onda su mu rekli: „Pa ti si Rus, zar ne, idi odatle“, priča stručnjak i podseća da u Rusiji postoji lista ekstremista-terorista koji su formalno na slobodi. Međutim, oni ni u jednoj banci nikada neće moći otvoriti račun, primati zvaničnu platu, plaćati poreze.

„Tako će biti i sa vama, vaša prava će biti pogođena, i bićete primorani da uđete u „sivu zonu“ da biste preživeli. Nema pritužbi na vas, molim vas živite, dišite, hodajte, vozite auto – niko vas ne ograničava, ali ne možete da koristite bankarski sistem, i ne možete da živite bez bankarskog sistema u modernim vremenima, ne možete da plaćate poreze, ne možete ništa da uradite.

U Evropi će učiniti isto- jednostavno će se izvršiti  segregacijai prema nizu digitalnih prava, i reći će vam naravno, da možete biti ovde, ali morate znati da ste građani drugog reda“, zaključio je Živov.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social