RASPADNUTO PRAVOSUĐE: „Razočaran sam, i ja bih išao da protestujem na Karaburmi“ – VIDEO

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da apsolutno podržava protest građana u beogradskom naselju Karaburma.

Građani su izrazili nezadovoljstvo zato što je preminuo dečak koga je zgazio vozač koji je pobegao sa lica mesta, a potom je pušten da se brani sa slobode.

Vulin je kazao da kao otac dva dečaka oseća isti bes i ogorčenost kao i građani koji su u četvrtak uveče protestovali.

„Veliko razočarenje. Kao otac, kao građanin ove zemlje, ja bih bio sa građanima na tom istom protestu. Policijska uprava za grad Beograd je razrešila slučaj veoma brzo, par sati kasnije smo našli tog ubicu koji je počinio ovu strašnu tragediju iako je pokušao da se sakrije, ali naravno, pronašli smo ga. Pravosuđe je nezavisno, može da odlučuje kako god hoće, ali apsolutno razumem i apsolutno podržavam protest građana i ja bih protestovao. Ne možeš da pustiš nekog ko je zgazio devetogodišnjeg dečaka i pobegao i još pokušao da se sakrije. Još uvek postoji pravni lek da se i to reši, nadam se da će pravosuđe promeniti svoju odluku i da će ovaj čovek dobiti zasluženu kaznu. Neće ta kazna vratiti život, ali ćemo se bar malo bolje osećati“, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin izrazivši saučešće porodici preminulog dečaka.

Građani su protestovali u četvrtak uveče u Ulici Marijane Gregoran, gde je vozač naleteo na devetogodišnjeg dečaka, njegovog brata i oca, i pobegao sa mesta nesreće.

U protestu zbog bahate vožnje i teške saobraćajne nesreće u kojoj je stradalo dete, dok su drugi dečak i otac povređeni, učestvovala i vozila Hitne pomoći sa uključenim rotacijama.

 

(b92)