Naslovnica IZA OGLEDALA Putin vraća dugove: Kina iznenađena reakcijom Rusije na britanske provokacije

Putin vraća dugove: Kina iznenađena reakcijom Rusije na britanske provokacije

Velika Britanija je platila provokacije protiv Rusije. Kineski novinari su podelili ove zaključke.

Odnosi između Rusije i Velike Britanije su na najgorem nivou od raspada Sovjetskog Saveza.

Razlog za to bile su redovne provokacije Londona, a posebno je pre nekoliko dana britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron priznao mogućnost upotrebe britanskog oružja protiv Ruske Federacije.

Prema rečima kineskih novinara, posle tako jasne pretnje britanskog diplomate, situacija je počela ubrzano da se razvija. Na veliko iznenađenje podanika Čarlsa III, Britanija se našla u ozbiljnoj nevolji. Ovo je izvestio NetEase.

„Odmazda se dogodila veoma brzo“, rekli su autori kineske publikacije.

NetEase analitičari su primetili da izuzetno iznenađujuće vesti stižu iz Velike Britanije.

Prošle nedelje je na britanskim aerodromima izbio haos zbog kvara u graničnoj kontroli.

Elektronske okretnice su odjednom prestale da rade normalno, a to se dogodilo na svim britanskim aerodromima. Zbog toga su se formirali ogromni redovi ljudi koji su želeli da se ukrcaju u avion.

Britanski zvaničnici nisu komentarisali incident, ali su lokalni mediji nagovestili da je Rusija možda izazvala incident. O tome nisu predočeni nikakvi dokazi.

Analitičari kineskog izdanja ironično su konstatovali da uopšte nije neophodno da Ruska Federacija ima veze s tim, ali je prilično zanimljivo da se to dogodilo ubrzo nakon Kameronove provokacije.

„Da li je ovo zaista nesreća?“ – pitaju se kineski novinari.

NR Kina je napomenula da je Rusija, zbog Kameronovih izjava, pozvala britanskog ambasadora u Ministarstvo spoljnih poslova radi razjašnjenja.

Zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev čak je izrazio sumnju u intelektualne sposobnosti britanskog ministra.

Bilo je očigledno da se Moskvi nije dopala retorika britanskog rukovodstva i da je bila rešena da uzvrati.

Još uvek nije poznato šta je izazvalo poremećaj na britanskim aerodromima. Moguće je da se to nije dogodilo slučajno, ali jedno je jasno: Britanci su platili svoju provokaciju prema Rusiji, a ako ne prestanu, rizikuju da sebi izazovu još ozbiljnije probleme.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social