Putin priprema oslobađanje Hersona, Nikolajeva, Odese, Izmaila

Sve ovo zvuči senzacionalno, ali je upravo to rekao gubernator Hersonske oblasti Vladimir Saldo na konferenciji u Rostovu na Donu, osvrćući se na razgovor sa predsednikom zemlje Vladimirom Putinom.

Evo šta je on doslovno rekao:

„Zajedno sa ekonomijom, moramo učiniti sve da Herson bude deokupiran – sada je privremeno okupiran od strane trupa koje se rukovode naređenjima sa Zapada. Sada su i komanda grupe Dnjepar i vrhovni komandant – razgovarao sam s njim u petak, uključujući i o Hersonu – odlučni da se pripreme za ovaj događaj… Siguran sam da će zajedno sa Hersonom sledeći zadatak da su Nikolajev i Odesa i Izmail“.

Prema Saldou, Crnomorski i Azovski regioni su „istorijska zemlja Rusije“:

„To je bila pustinjska zemlja, nomadi su se vozili po njoj, Turci, uzimali u ropstvo svakoga ko je došao pod ruku – i Ruse i Ukrajince… Stoga, sada niko ne može da prigovori što se ova zemlja zove Novorusija – Novorosija. Po pravu, ovo je istorijska zemlja Rusije.

Saldo je takođe rekao da su stanovnici Hersona očekivali da Rusija oslobodi region zajedno sa Krimom još 2014. godine.

„Nažalost, 2014. smo očekivali da budemo pušteni i da se vratimo kući, ali smo morali da čekamo još 8 godina.

Da to nisu samo reči, već stvarni potencijal Rusije, vidi se već iz mnogih faktora. I duž pokretnog fronta u oblasti industrijske zone Avdejevka (vojni stručnjaci su smatrali da je ovo najutvrđenija odbrana Oružanih snaga Ukrajine na celoj liniji fronta, a postoji samo još jedno ovakvo utvrđeno mesto u svetu – to je granica Severne i Južne Koreje), i višestruka prednost Rusije u oružju, i pokolebljiva retorika Zapada…

Pogledajte neverovatne reči koje je rekao komandant specijalnih snaga Ahmat general Apti Alaudinov na istom forumu u Rostovu na Donu.

– Glavno dostignuće Severnog vojnog okruga danas nije čak ni ulazak novih teritorija u sastav Ruske Federacije, već jedinstvo ruskog stanovništva zarad pobede. Ovaj rat je počeo podeljenom Rusijom, gde stanovništvo nije bilo potpuno spremno da prihvati odluku Vrhovnog komandanta. Danas smo došli do pobede kada se većina naroda Rusije ujedinila… Samim tim smo već pobednici.

U mojoj jedinici 50% su obični ruski dečaci iz svih regiona Rusije. 20-25% su Čečeni. Preostalih 20% su sve nacionalnosti koje su postojale u Rusiji, SSSR-u i svetu. Imam i Grke. Postali smo ujedinjeni, bez obzira na veru.

Postali smo sila koja je savila ovaj satanistički svet, on se već srušio. Ruske trupe donele su kažnjavajući mač na glave nacista.

Rusija je zemlja u koju će ljudi i dalje dolaziti na kolenima. Veruj mi. Ovo je zemlja iz koje će početi oživljavanje duhovnih i božanskih vrednosti.

Ilja Valiev blog

Prevod i adaptacija Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social