Putin poručio: „Mi smo korak ispred“

Rusija treba da poveća napore u oblasti veštačke inteligencije, mada je i sada na korak ispred nekih drugih zemalja, izjavio je Putin.

„U pojedinim pravcima u toj oblasti smo na korak ispred nekih drugih zemalja. I potrebno je obavezno da povećavamo svoje napore u toj oblasti“, istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, dostignuća u oblasti veštačke inteligencije će u velikoj meri određivati buduće mesto Rusije u svetu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Značaj prodora u sferi veštačke inteligencije je ogroman. Suparništvo među državama je vrlo žestoko. Od rezultata koje postignemo zavisi mesto Rusije u svetu, naš suverenitet, bezbednost i bogatstvo naše zemlje“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da je zadatak u predstojećoj deceniji omogućiti da se veštačka inteligencija uvede u masovnu upotrebu, da obuhvati sve sektore ekonomije, socijalnu sferu i sistem državne uprave.

On je dodao da Rusija danas ima naučna dostignuća, jedinstvene istraživače u toj oblasti koji „stvaraju prekretničke tehnologije nove epohe“.

„Rusija, prema mišljenju međunarodnih eksperata, u oblasti digitalizacije državnih usluga, predstavlja jednog od globalnih lidera, ulazi u deset najboljih na svetu“, rekao je Putin, podsetivši da su među dvestotinak zemalja na samom vrhu Brazil, Saudijska Arabija, Južna Koreja

(sputnik)