PUTIN PITA EU: Zašto ćutite na jučerašnji zločinački čin Kijeva?

Evropsko rukovodstvo ignorisalo je nehumani i zločinački čin Kijeva kao što je raketni napad na stambeno naselje u centru Donjecka, rekao je Vladimir Putin.

Putin je to kazao u razgovoru sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, prenosi pres služba Kremlja.

Napominje se da su Putin i Mišel razgovarali o situaciji u vezi sa sprovođenjem specijalne vojne operacije Rusije za zaštitu republika Donbasa, kao i o humanitarnim aspektima, uključujući mere za evakuaciju civila.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Predsednik Rusije je posebnu pažnju posvetio činjenici da je rukovodstvo Evropske unije, javno ocenjujući dešavanja, ignorisalo jučerašnju zločinačku i nehumanu akciju ukrajinske vojske – raketni napad na stambeno naselje u centru Donjecka uz primenu kasetne municije, što je dovelo do brojnih žrtava među civilnim stanovništvom“, ističe se u saopštenju.

Osim toga, Putin je izneo svoje principijelne ocene o tekućim pregovorima između ruskih i ukrajinskih predstavnika o izradi sporazuma uzimajući u obzir dobro poznate ruske zahteve.

„Istovremeno je primećeno da Kijev ne pokazuje ozbiljan stav prema pronalaženju obostrano prihvatljivih rešenja“, ističe se u saopštenju Kremlja.

U raketnom napadu ukrajinskih snaga na centar Donjecka u ponedeljak poginulo je 20 osoba, a 28 je ranjeno, među njima ima dece.

(b92)