Naslovnica U FOKUSU Putin: 300.000 dobrovoljaca je spremno

Putin: 300.000 dobrovoljaca je spremno

U Sočiju su danas počeli razgovori ruskog i beloruskog predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka.

Lukašenko je dan ranije doleteo u Rusiju.

Kako je prenela beloruska strana, glavne teme sastanka su međunarodna agenda i regionalna pitanja, kao i zajednički zadaci u privredi – u industriji, poljoprivredi i drugim sektorima, i u celini veliki rad u oblasti zamene uvoza.

Tokom sastanka beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko predložio je da se ostvari trilateralna saradnja između njegove zemlje, Rusije i Severne Koreje, navodi Belta.

„Pažljivo sam pratio vaše poslednje radne dane pune događaja. Bilo je lepo videti vaš sastanak sa Kim Džong Unom. Mislim da možemo da razmislimo o tome, trilateralnoj saradnji. Severna Koreja, Rusija… Znam da Korejci imaju veliki interes za saradnju sa Rusijom. Mislim da će biti posla za Belorusiju. Imajući u vidu probleme koji postoje“, rekao je beloruski lider Vladimiru Putinu.

300.000 dobrovoljaca za rat u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države koriste kasetnu municiju rukama ukrajinske vojske u punom kapacitetu, iako i same to nazivaju zločinom, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

[adsenseyu1]

„Vašington veruje da je to zločin, ali daje sebi za pravo da to radi. Upravo to je glavni problem međunarodnih odnosa. Zbog toga nam se ogromna većina zemalja pridružuje u borbi za stvaranje multipolarnog sveta“, pojašnjava predsednik.

Situacija koju nameću SAD gotovo nikome ne odgovara, pa čak ni saveznicima Vašingtona prema kojima se on odnosi kao prema podređenima, navodi on.

Već 300 hiljada dobrovoljaca prijavilo se za učešće u Specijalnoj vojnoj operaciji (SVO), dodaje Putin i ističe da su ti hrabri ljudi spremni da žrtvuju svoje živote u interesu svoje otadžbine, štiteći interese Rusije.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(RIA, Novosti.rs)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social