Naslovnica U FOKUSU Policajci pretukli dvojicu srpskih mladića u centru Gračanice

Policajci pretukli dvojicu srpskih mladića u centru Gračanice

Dvojicu srpskih mladića su večeras na očigled meštana, u centru Gračanice na Kosovu i Metohiji, pretukli pripadnici takozvane Kosovske policije.

Jedan mladić je teže povređen i prebačen u KBC Priština u Gračanici, dok se drugi još uvek nalazi u policijskoj stanici.

Ispred zgrade policijske stanice se okupljaju meštani u znak protesta.

Kako Tanjug saznaje, policajci su pretukli srpske mladiće jer je jedan od njih zatražio da se kazna za saobraćajni prekršaj, u ovom slučaju nevezivanja pojasa, napiše na srpskom jeziku.

„Znaš li ti gde živiš“, upitao je policajac pre nego što je počeo da ih udara.

Jedan od očevidaca Aleksandar Vasić tvrdi da dečko koji je vozio auto nije nasrnuo na policiju ni u jednom trenutku.

„Valjda su mu pisali kaznu pola sata pre toga i zaustavili su ga tu ponovo. I on je pokušao da izađe iz kola da ih pita zašto mu pišu kaznu dva puta za pola sata, ali nisu mu dozvoljavali da izađe.

[adsenseyu1]

Kada su mu uručili kaznu njegov brat je došao tu i rekao je, zašto ste pisali kaznu na albanskom, i tu je počelo guranje, oborila su ga dole, tri albanska policajca. Oni su ga bacili dole, na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao je: „nisam ništa kriv“,.Stvarno ništa nije rekao, samo je njegov brat rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, ništa drugo“, rekao je Vasić.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social