Naslovnica SPEKTAR „Propali smo“ – Ekspanzija BRIKS-a izazvala uzbunu u SAD

„Propali smo“ – Ekspanzija BRIKS-a izazvala uzbunu u SAD

Kongresmenka Mardžori Tejlor Grin kritikovala je Bajdenovu vladu, što ne posvećuje dovoljno pažnje jačanju BRIKS-a.

Prema njenim rečima, želja zemalja bloka, „umornih od Sjedinjenih Država“, da odustanu od upotrebe dolara zadaće udarac američkoj ekonomiji, koja već doživljava ozbiljne probleme.

Širenje BRIKS-a uznemirilo je kongresmenku Mardžori Tejlor Grin. Ona je upozorila, da će sve veći uticaj bloka imati „razorne“ posledice po SAD, i dovesti do propasti Amerikanaca.

Kako blok BRIKS jača, američka ekonomija slabi. Članovi organizacije, čiji se broj povećava, mogu da zaobiđu zapadne sankcije i da trguju sopstvenim valutama, rekla je političarka na nedavnom sastanku sa biračima u Džordžiji.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Grinova je rekala, da je Bajdenova administracija „zažmurila “ na širenje BRIKS-a, kojem su Iran, Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Saudijska Arabija, Egipat i Etiopija pozvani da se pridruže. Poslanica je takođe kritikovala šefa Bele kuće zbog, kako je rekla, „opsesije Vladimirom Putinom“.

[adsenseyu1]

Ona je optužila američkog predsednika da ignoriše unutrašnje probleme zemlje, uključujući teško stanje u privredi, rastuću inflaciju i kriminal, i krizu fentanila. Po njenom mišljenju, Bajden „Ameriku stavlja na poslednje mesto“ i „pritom uništava svaki deo demokratije“. „Dok mi radimo ove gluposti, postoje druge zemlje u svetu, moćne zemlje koje se udružuju, jer su umorne od Sjedinjenih Država“, naglasila je Grinova.

Prema njenim rečima, zemlje BRIKS-a „ međusobno sklapaju trgovinske sporazume, ozbiljne trgovinske sporazume koji kažu- mi ćemo kupovati od vas, vi ćete kupovati od nas, nije nas briga za američke sankcije, i trgovaćemo jedni sa drugima u sopstvenim valutama, a ne u dolarima. „ Ovo je jedna od najrazornijih stvari, koja nam se svima može desiti “, izjavila je političarka.

Ona je objasnila, da će kolaps dolara negativno uticati na penzione planove, i ličnu štednju običnih Amerikanaca.

Prethodno je, sličan stav izneo i Vladimir Putin. Ruski lider je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao, da sve veća popularnost korišćenja nacionalnih valuta za prekograničnu trgovinu, signalizira kraj hegemonije dolara.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social