Naslovnica IZA OGLEDALA PROCUREO SNIMAK: Ruski kosmonaut u panici dok vanzemaljski NLO leti pored njegovog...

PROCUREO SNIMAK: Ruski kosmonaut u panici dok vanzemaljski NLO leti pored njegovog broda 2014. godine – VIDEO

 astraonaut

NLO bloger je dobio snimak koji prikazuje ruskog kosmonauta u panici dok NLO leti pored njega dok je snimao nošenje olimpijske baklje u svemiru za Soči 2014. godine.

Prema rečima NLO lovca Skota Veringa, bilo je blage drame u svemiru 9. novembra 2013. godine, kada su dve ili tri vanzemaljske letelice preletele pored ruskog kosmonauta koji je obavljao simbolično nošenje olimpijske baklje u svemiru za Zimske olimpijske igre 2014, održane u Sočiju u Rusiji.

Olimpijska baklja 2014. je prebačena na MSS u orbiti na palubi svemirske letelice Sojuz TMA-11M koja je poletela iz kosmodroma Bajkonur 7. novembra 2013. godine.

[adsenseyu1]

Ruski kosmonauti Oleg Kotov i Sergej Rizanski, koji su proveli više od mesec dana na MSS, izašli su iz priključnog modula svemirske stanice Pirs, oko 21:34 časova 9. novembra 2013. godine, noseći neosvetljenu crveno srebrnu baklju, kako navodi Space.com.

Baklja nije bila upaljena izvan MSS u svemiru jer gorenje nije moguće u vakuumu. Takođe nije upaljena unutar MSS zbog bezbednosnih propisa kojima se zabranjuje otvoreni plamen unutar MSS.

Kako su dva ruska kosmonauta ušla u svemir izvan ruskog modula MSS, prosledili su baklju jedan drugome nekoliko puta. Posle sat vremena, vratili su baklju u modul i počeli isplanirani rad na održavanju tokom izlaska u otvoreni svemir (EVA) koji je trajao oko šest sati.

Dok su se smenjivali u nošenju baklje, snimili su aktivnost promoću GoPro kamere i ostalih kamera montiranih na spoljašnjem delu MSS.

Snimak nošenja olimpijske baklje u svemiru koji traje skoro osam i po minuta, postavljen je na Jutjub 1. septembra 2016. godine od strane NLO blogera Skota Veringa i prikazuje momenat kada je ruski kosmonaut snimajući nošenje olimpijske baklje sa GoPro kamerom “odlepio“ kada je video tri NLO-a kako lete pored njega.

[adsenseyu4]

Prema Veringu i njegovom pisanju na blogu, kada je ruski kosmonaut video da NLO-i lete ispred njega, od straha je posrnuo na desno, skoro gubeći ravnotežu.

Očekujući argument skeptika da su NLO-i ustvari bili samo svemirski otpadi koji su lebdeli u to vreme, Vering tvrdi da su vršili manevre svemirskih letova i da je nemoguće da ima olupina i otpadaka.

Prema NLO lovcu, u trenutku kada je uplašeni ruski kosmonaut pokušao da se udalji od svemirskih objekata, izgledalo je kao da su i NLO-i napravili nagle dramatične zaokrete kao da su se trgli zbog iznenadnih pokreta kosmonauta.

https://youtu.be/uinIM7_5mAY

Vering je primetio da su neki od NLO-a bili “veličine drona“, dok su nekoliko drugih bili “veličine pčele.“ On nagađa da su manji NLO-i živi (biološki) vanzemaljski entiteti. Ovaj zaključak je zasnovao delom na opažanju da su bili u stanju da naglo promene pravac.

“Brzo sam primetio mnogo belih entiteta koji se kreću okolo,“ napisao je. “Kažem entiteta, a ne NLO-a, jer su izgledali mali, veličine drona, ali su drugi bili maleni… veličine pčele i nekoliko puta su se kretali cik-cak, što bi trebalo da bude nemoguće u svemiru za nežive ili nekontrolisane objekte. Stoga, oni su dokaz života.“

[adsenseyu5]

Veringove tvrdnje o misterioznim plutajućim objektima podsećaju na tvrdnje o snimku sačinjenom tokom NASA-ine orbitalne misije 1991. godine STS-48 spejs šatlom Diskaveri. Prema NLO istraživačima, poznati STS-48 snimak prikazuje više svetlih NLO-a za koje se tvrdi da su inteligentno kontrolisane vanzemaljske letelice koje lete van šatla.

STS-48 spejs šatl Diskaveri, lansiran je 12. septembra 1991. godine iz Kenedi svemirskog centra na Floridi, noseći satelit za istraživanje gornjeg sloja atmosfere dizajniran za proučavanje Zemljine atmosfere iz svemira. Kada su NASA-ini astronauti postavili satelit tokom svemirske šetnje 15. septembra 1991. godine, kamere su zabeležile NLO snimak, koji je opisan kao “zbunjujući i najbizarniji NLO snimak ikada.“

Snimak, sudeći prema NLO entuzijastima, prikazuje kako se NLO-i kreću van šatla u obrascima ukazujući na inteligentnu kontrolu. Jedan od NLO-a izgleda kao da se kreće u pravcu Zemlje i posle 33 sekunde naglo menja smer i odleti kao da je pod odlučnom, inteligentnom kontrolom.

Ali su skeptici odbacili tvrdnje da snimak prikazuje inteligentno kontrolisane vanzemaljske letelice. Neki skeptici tvrde da su ti predmeti bili ledene čestice koje se kreću pošto je šatl načinio potisak.

Ostale sugestije uključuju sitne čestice koje plutaju pored objektiva kamere, meteore, satelite i svemirski otpad.

Sličan slučaj je bio sa takozvanim “pojasnim incidentom“ koji se dogodio tokom 1996. godine u STS-75 misiji NASA-inog spejs šatla Kolumbija.

STS-75 je bio poslat u svemir da u orbitu smesti Pojasni satelitski sistem. Ali se pojas razbio čim su ga astronauti postavili.

Snimak momenta kada je pojas pukao navodno pokazuje kako NLO-i plutaju oko njega.

Ali su skeptici odbacili tvrdnje da su plutajući objekti NLO-i, rekavši da su verovatno u pitanju kristali leda i druge čestice nazvane “svemirska perut.“

“Svemirska perut“ uključuje čestice dobijene iz tela letelica koje lete jedna pored druge, jer nisu u stanju da propadnu zbog odsustva gravitacije u svemiru.

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]