Naslovnica IZA OGLEDALA Šokantna tvrdnja: Džon F. Kenedi ubijen samo par dana nakon što je...

Šokantna tvrdnja: Džon F. Kenedi ubijen samo par dana nakon što je zahtevao dokumente o NLO-ima

[adsenseyu3]

dzon f kenedi jfk raketa amerika nlo

[adsenseyu2]

Predsednik Džon F. Kenedi je ubijen jer je zahtevao da se objave poverljivi CIA-ini dokumenti o NLO-ima, naveo je jedan NLO istraživač.

Ova vest se pojavila nakon što se demokratska kandidatkinja za predsednika, Hilari Klinton, zaklela da će istražiti sve o zataškavanju NLO u okviru vlasti.

Skot Vering, urednik sajta UFO Sightings Daily, postavio je na njenom sajtu kopiju pisma koje je Džon F. Kenedi poslao šefu CIA-e samo 10 dana pre nego što je ubijen.

Vering je napisao: „Predsednička kandidatkinja Hilari Klinton to još ne zna, ali ona neće biti u mogućnosti da objavi takve informacije. CIA će je ubiti pre nego što to uradi, isto kao što je ubila Džona F. Kenedija.

On je samo nedelju dana pre smrti pisao CIA-i da objavi sve informacije o NLO-ima, ali je ubijen pre nego što se išta objavilo. Ja sam prvi koji je objavio taj dokument u mojoj knjizi „UFO Sightings 2006.-2009.“ (Viđanja NLO-a 2006.-2009.). To pismo je autentičan dokument koji je objavila CIA“.

[adsenseyu4]

Džon F. Kenedi je u pismu napisao: „Bilo bi korisno kada biste pregledali slučajeve sa visokim rizikom s ciljem autentične identifikacije.

Važno je da napravimo razliku između poznatog i nepoznatog u slučaju da Sovjeti greškom zamene našu proširenu saradnju za tajno prikupljanje informacija o njihovom odbrambenom i svemirskom programu. Želim da organizujete program razmene podataka sa NASA-om tako da se istaknu nepoznati faktori“.

Kenedi je istog dana poslao posebno pismo NASA-i u kom je zatražio „saradnju sa Sovjetskim savezom po pitanju zajedničkih svemirskih aktivnosti“.

Smatra se da je Kenedi bio zabrinut zbog velikog broja uočenih NLO-a iznad Rusije i da se plašio da će Sovjeti pomisliti da je u pitanju američka špijunska oprema.

Kenedi je četiri dana kasnije posetio NASA-u u Floridi.

Mnogi NLO istraživači su rekli da podržavaju ovu teoriju.

Takođe treba uzeti u obzir i dokument koji se pojavio devedesetih godina i koji je poznat kao „spaljeno pismo“.

[adsenseyu1]

To pismo je 1999. godine dobio NLO istraživač Timoti Kuper od neimenovanog izvora CIA-e koji je tamo radio od 1960. do 1974. godine.

Neimenovani izvor je naveo da je on to pismo, za koje nikad nije potvrđeno da je pravo, izvukao iz vatre dok je CIA spaljivala poverljivi materijal.

Pismo nema datum, a odnosi se na „Lansera“, što je verovatno bilo šifrovano ime za Kenedija.

U pismu piše: „Kao što već znate, Lanser se raspitivao o našim aktivnostima, što ne smemo da dozvolimo. Molimo vas da pošaljete svoje mišljenje do kraja oktobra. Vaše delovanje je ključno po opstanak grupe“.

Neki skeptici tvrde da je ovo pismo izlažirano kako bi se doprinelo teoriji zavere.

Ima jako puno teorija i zavera o smrti Džona F. Kenedija, a ne uključuju sve NLO-e.

[adsenseyu5]

Za ubistvo predsednika Kenedija je optužen bivši marinac Harvi Li Osvald (24), koji je negirao da je to učinio, a koji je takođe upucan od strane Džeka Rubija pre nego što mu je suđeno.

Džejms Fajls (72), mafijski plaćenik koji je završio u zatvoru zbog brojnih ubistava, naveo je u intervjuu u novembru da je on bio snajperista koji je upucao Džona F. Kenedija u glavu.

On je kontroverzno izjavio da je bilo samo pitanje da li će Kenedija ubiti mafija ili CIA.

Ovaj veteran iz rata u Vijetnamu je bio deo CIA-inog tima koji je obučavao borce za čuvenu invaziju Zaliva svinja na Kubi 1961. godine, koja je okrenula mnoge protiv Kenedija nakon što je on obustavio ovu operaciju.

Nakon što je izbačen iz vojske, Fajls se pridružio mafiji u Čikagu i postao desna ruka šefa mafije Čarlsa „Čakija“ Nikoletija i plaćenik mafijaša Sema Đankane.

Fajls je takođe naveo da je radio za jednog člana CIA-e koji više nije živ.

Fajls tvrdi da se CIA osećala izdano zbog obustavljanja operacije Zaliv svinja, te da se plašila da će Kenedi ugasiti tu agenciju.

CIA je pozvala mafijaše i oni su se pobrinuli za ubistvo predsednika u Dalasu u Teksasu.

Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu5]