Naslovnica IZA OGLEDALA Predsednik Nikson sakrio dokaz o vanzemaljskom životu u vremenskoj kapsuli u Beloj...

Predsednik Nikson sakrio dokaz o vanzemaljskom životu u vremenskoj kapsuli u Beloj kući (VIDEO)

nikson

„Predsednik Ričard Nikson je sakrio vremensku kapsulu u Beloj kući, koja sadrži dokaz o postojanju vanzemaljskog života i vanzemaljskom kontaktu sa ljudima“, tvrdi Robert Merit, federalni doušnik iz vremena „Votergejta“.

Robert Merit je izneo bombastičnu vest tokom epizode “Dark Journalist“-a, video serije Danijela Lista, nezavisnog novinara i režisera. Meritova veza sa Ričardom Niksonom i skandalom „Votergejt“ je rečena u “Razotkrivanje Votergejta“ gde poverljivi doušnik govori kako su provalnici namešteni, i otkriva druge vladine prljave trikove. tu Robert Merit govori Daglasu Kadiju, advokatu za „Votergejt“.

[adsenseyu1]

U prethodnim intervjuima, Merit je rekao da je o planovima za provalu saznao od Džejmsa Rida, koji je radio na telefonskoj centrali u „Columbia Plaza Apartments“, samo par blokova od „Votergejt“ hotela, gde je čuo da se razgovara o planiranoj provali, dok je prisluškivao telefonski razgovor. Merit je očigledno ovaj kontakt ostvario kao doušnik za „Hjustonov plan“.

„Hjustonovim planom“ se nazivao izveštaj o predloženim bezbednosnim operacijama na 43 strane, kojije sastavio pomoćnik Bele kuće Tom Čarls Hjuston 1970. godine, na zahtev predsednika Ričarda Niksona, koji je želeo više kontrole nad domaćim obaveštajnim službama, po pitanju takozvanih levičarskih radikala i antiratnog pokreta.

Tokom saslušanja o „Votergejtu“ 1973. godine, otkriveno je da je „Hjustonov plan“ pozivao na domaću provalu, ilegalni elektronski nadzor, otvaranje pošte domaćih “radikala“ i stvaranje logora u zapadnim državama u kojima bi se zatvarali antiratni protestanti.

[adsenseyu4]

Kao dodatak svemu ovome, „Sturday Night Live“ je napravio parodiju „Hjustonovog plana“ u epizodi druge sezone (1977. godine) koju je vodio glumc Broderik Kraford, koji je igrao u filmu “Svi kraljevi ljudi“, kao ambiciozni i nemilosrdni političar, Vili Stark. „Votergejt skandal“ i razotkrvanje su na kraju postali knjiga i film pod nazivom “Svi predsednikovi ljudi“.

Vremenska kapsula

U onome što se čini zapanjujućim novim obrtom, Merit otkriva dokaze da se tri puta sastajao sa predsednikom Niksonom na “dubokoj podzemnoj lokaciji ispod Bele kuće“. Isprva mu je Nikson pročitao pismo u kom se navodi da su SAD štitile vanzemaljsko biće, i da su naučnici u Los Alamosu mogli da komuniciraju sa njim, i steknu “naprednu tehnologiju i nauku“.

[adsenseyu5]

Nikson je zatim ovo pismo zatvorio u “vremenskoj kapsuli“ koju je sakrio negde u Beloj kući.

Na drugom sastanku, Merit kaže da mu je Nikson rekao da dostavi kopiju pisma savetniku za nacionalnu bezbednost Henriju Kisindžeru, i da nikome ne govori o tome. Sada, Merit tvrdi da je koautor Daglas Kadi obavestio Nacionalnu arhivu da je Niksonova takozvana „vremenska kapsula“ još uvek u Beloj kući, i da će on (Kadi) otkriti lokaciju, ako Nacionalna arhiva pristane da pročita pismo javnosti.

Video traje 75 minuta, ali zanimljive tačke su, srećom, sažete. Pravo pitanje je… šta učiniti sa tim? Nikson je otišao, a Kisindžer nikada ne govori o ovakvim stvarima. Zašto bi Nikson poverio Meritu takvu tajnu… i temu vanzemaljaca koja nema nikakve veze ni sa čim drugim u „Votergejt“ skandalu niti „Hjustonovom planu“, koji je očigledno još uvek delimično klasifikovan?

Ako Nacionalna arhiva odbije Kadijeve uslove, hoće li on otići kod nekog drugog? U međuvremenu, da li osoblje sadašnje administracije traži tajnu sobu i vremensku kapsulu? Ako je pronađu, da li bi to otkrili javnosti?

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]