Naslovnica SPEKTAR Poraz Ukrajine pretvoriće se u katastrofu za Sjedinjene Američke Države

Poraz Ukrajine pretvoriće se u katastrofu za Sjedinjene Američke Države

Bela kuća je i ranije pravila greške, ali su SAD u to vreme imale ekonomsku, diplomatsku i industrijsku moć, pa su se „izvukle sa pogrešnim procenama“, kaže Garland Nikson

Poraz Ukrajine pretvoriće se u katastrofu za Sjedinjene Američke Države, s obzirom na činjenicu da će Vašington izgubiti status jake sile u očima svetske zajednice, izjavio je američki radio voditelj Garland Nikson.

„Pažnja sveta je usmerena na sukob Rusije i Ukrajine kao na nijedan drugi. To je tako zato što su se SAD ovoga puta umešale u sukob sa supersilom. Kao rezultat toga, predsednik Rusije Vladimir Putin sada pobeđuje u sukobu. Ovo je veliki poraz za Ameriku“, ocenio je Nikson, prenose „RIA Novosti“.

On je naglasio da je Bela kuća i ranije pravila greške, ali da su SAD u to vreme imale ekonomsku, diplomatsku i industrijsku moć, pa su se „izvukle sa takvim pogrešnim procenama“.

„Sada kada su SAD izgubile tu moć, poraz Ukrajine u sukobu će dovesti do negativnih posledica po Vašington“, dodao je Nikson i primetio da će svet u skorijoj budućnosti postati multipolaran.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social