Naslovnica U FOKUSU Poljanski: Amerika će napustiti Ukrajinu, pošto će režim u Kijevu uskoro da...

Poljanski: Amerika će napustiti Ukrajinu, pošto će režim u Kijevu uskoro da padne

Sjedinjene Države nameravaju da odustanu od pružanja pomoći Ukrajini, pošto će kijevski režim uskoro pasti, a strateški rizici za Vašington rastu, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

„Ovaj režim je, kao što svi vidimo, pred kolapsom, a Sjedinjene Države će Ukrajinu baciti pod autobus, kao što se već desilo sa njihovim drugim vazalima. Kao rezultat toga, Sjedinjene Države su suočene ne samo sa moralnim bankrotom, već i sa povećanim strateškim rizicima”, napisao je on na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter).

„ Amerika se pokazala celom svetu kao neprincipijelni pobornik marionetskog, nacionalističkog i neonacističkog rusofobičnog režima, koji je spreman da žrtvuje svog poslednjeg čoveka kao topovsko meso za geopolitičke interese druge zemlje”, rekao je Poljanski.

Blumberg objavio da Ukrajina neće dobiti novu pomoć od Amerike do sredine decembra, možda čak ni do sledeće godine. Kako Blumberg ističe, široka podrška režimu u Kijevu već „puca po šavovima” jer je kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga zašla u ćorsokak.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social