POLJACI BAŠ ŽELE: Traže američke trupe i nuklearne rakete, makar im Rusi bacili HILJADU … EVO ŠTA TRAŽE …

Vladimir-Putin2

Die Zeit: Varšava podržava “američki plan za zastrašivanje Rusije”

Poljski ministar spoljnih poslova Jacek Čaputovič podržao je “američki plan zastrašivanja Rusije”, piše Die Zeit. Govorimo o mogućem premeštanju američkih trupa iz Nemačke u Poljsku. “Rusija će morati da razmisli dvaput pre nego što primeni silu”, rekao je ministar Čaputovič.

“Prisutnost američkih trupa u Poljskoj igra vrlo važnu i zastrašujuću ulogu”, rekao je Čaputovič u intervjuu za Deutsche Presse Agentur.

Prema rečima poljskog ministra spoljnih poslova, Poljska je ozbiljno zabrinuta zbog svoje bezbednosti.

“Moramo biti spremni na činjenicu da će Ruska Federacija nastaviti da krši međunarodno pravo i vodi agresivnu politiku”, rekao je poljski ministar.

“Rusija će morati dvaput da razmisli pre nego što primeni silu kada pred očima ima međunarodne trupe, posebno američke”, dodao je.

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp objasnio je svoju nameru da prebaci američke trupe iz Nemačke u Poljsku zbog nevoljnosti Berlina da troši dva odsto BDP-a na odbranu, kaže Die Zeit.

“To je uvredljivo. Poreski obveznici u Sjedinjenim Državama i dalje plaćaju 50.000 američkih vojnika u Nemačkoj, a Nemci i dalje profitiraju od trgovine za domaće potrebe”, rekao je Ričard Grenel, ambasador Sjedinjenih Država u Berlinu, kritikujući vladu kancelarke Angele Merkel.

“Amerikanci prisutnost američkih trupa u Nemačkoj jednostavno ne smatraju dobrom investicijom”, rekao je poljski ministar spoljnih poslova u intervjuu za Deutsche Presse Agentur.

“Prema američkoj javnosti, pomoć u garanciji bezbednosti Nemačke nije dovoljno opravdana”, objasnio je šef poljske diplomatije.

 (logicno.com)