Naslovnica IZA OGLEDALA Ovo se krije! Pravi cilj rata u Gazi- Proročanstvo iz Hilandara: Evo...

Ovo se krije! Pravi cilj rata u Gazi- Proročanstvo iz Hilandara: Evo šta će se dogoditi kada bude srušena džamija u Jerusalimu!

Svetom će zavladati suša i velika glad, zbog čega će biti potrebno na vreme pripremiti najpotrebnije namirnice, naročito brašno. Međutim, kraj sveta neće biti moguće izbeći.

Onog trenutka kada bude srušena džamija u Jerusalimu i počne izgradnja hrama, svima će biti jasno da nam preostaje samo nekoliko godina života na zemlji.

Ovo su predviđanja starca Srbina Stefana, koji je poznat i kao Stefan Karuljski. O propovedima i predskazanjima ovog monaha, koji je proživeo pola veka u Svetoj Gori, u Grčkoj, gde je izuzetno cenjen i poštovan, i dan-danas se, 23 godine nakon njegove smrti, uveliko priča i piše. U Srbiji, za razliku od Grčke, javnost malo zna o onome o čemu je ovaj duhovnik govorio.

Najčešća tema na koju je pričao jeste upravo kraj sveta i događaji povezani s tim – pojava antihrista, broja 666, glad koja će zavladati svetom i drugo.

Kako je predviđao monah Karuljski, pred početak kraja sveta umnožiće se čulnost, stomakougađanje i pijanstvo, pa će ljudima Gospod da ih osvesti poslati – glad, zemljotrese, bolesti i na kraju, ljudima pijanim od razvrata, strašne muke antihrista. Međutim, prema njegovim proricanjima, ni toliki tuga i bol neće kod njih izazvati nikakav osećaj straha i potrebe za pokajanjem.

– Kada vidite da se gradi Solomonov hram, treba da pribavite namirnice za tri-četiri godine, a naročito brašno… Pre nego što počne izgradnja hrama, ne treba da se pripremate. Gospod će dozvoliti da hram izgrade neposredno pre konačnog kraja sveta.

[adsenseyu1]

U njemu će vladati car, čije ime označava katastrofu. Ovaj car katastrofe će stajati i nad njihovim glavama, te neće moći da ga se otarase. Ovo će učiniti Gospod, kada dođe vreme strašnog poslednjeg suda – zapisao je Stefan Karuljski.

Tumačenja koje je starac dao o Otkrovenju, odnosno o ličnosti antihrista i o „broju zveri“, odnosno 666, bila su predmet mnogih rasprava, a tumačenja su zasnovana isključivo na Jovanovom Otkrovenju.

– Tajna o zlom čuva se u velikoj tajnosti od nas. Oni koji rade na tome, a zna se ko su, čine sve da ovaj izrod zla bude rođen i da odraste u velikoj tajnosti, da se pouči metodama satane, odnosno da se u početku prikaže kao dobar, slatkorečiv, pobožan, naučen da posti, zaštitnik hrišćana, odnosno da se pretvara što može više i bolje pod obličjem jagnjeta dok se ne prigrabi vlasti. A onda će zbaciti masku i pokazati toliku zlobu, koliku svet još nije video – tvrdio je Stefan Karuljski.

On je govorio i o dolasku dva proroka.

– Treba da znamo da će sedam godina pre kraja sveta doći prorok Ilija i prorok Enoh, da propovedaju narodu da ne primi antihrista i njegov katastrofalni broj i pečat – tvrdio je starac.

Znakovi kraja sveta

– umnožavanje nepravde među ljudima,
– propovedanje Svetog jevanđelja širom sveta, svim narodima,
– prirodne katastrofe,
– dolazak antihrista,
– borba protiv Svete Hristove crkve

Kako sačuvati brašno

Stefan Karuljski je pričao i o tome na koji način se može sačuvati brašno na duži period, a da se ne pokvari.

– Uzmite konzervu od 20 kilograma, jednu od onih gde stavljaju sir, s okruglim poklopcem. Uzmite sveže brašno i napunite je do vrha, stalno pritiskajući odgore da stane što je moguće više brašna i da ne bude vazdušnih praznina.

Stavite odgore malo suvog bosiljka i zatvorite poklopac konzerve. Stavite lepak oko poklopca da ne bi ulazio vazduh. Namažite spolja konzervu uljem da ne bi zarđala, pa je ostavite na hladno mesto.

[adsenseyu4]

Na ovaj način, brašno može da se održi preko 10 godina. Ovo sam lično oprobao. Sačuvajte i drugu hranu od propadanja na način koji će vas naučiti Bog – tvrdio je monah.

Cveće među stenama i kršem

Starac Stefan Srbin (ili Stefan Karuljski) rođen je 1922, a umro je u decembru 2001. (po starom kalendaru, 21. novembra) u Beogradu, u 79. godini. U Svetoj Gori je živeo od 1950. do 2000.

Tokom pet decenija, koje je proveo u Svetoj Gori, istakao se po svojim učiteljskim vrlinama, svojoj sposobnosti da prenese pravoslavnu veru, ali i svom interesovanju za razna važna pitanja koja se tiču modernog čoveka.

Sahranjen je pored manastira Slanci u Beogradu, a njegov grob postao je mesto hodočašća. Oni koji su ga znali za života smatraju ga svetim. Vernici veruje u blagodatno delovanje njegovih molitvi, pa mu upućuju molbe za pomoć i spas.

Voleo je cveće i njegova kelija na Karulju je sva bila okružena cvećem. Iako su na Karulji (mesto na nepristupačnim stenama Svete gore) sve stene i krš, cveće je tamo ipak uspevalo.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social