Ovo je mladić koga je kriminalac u Novom Sadu prvo onesvestio pesnicama pa mu polomio obe ruke u zglobovima – FOTO

Mladić koga je Ivan Kontić (30) brutalno i dviljački pretukao ispred kladionice u Novom Sadu, a onda mu onesvešćenom izlomio obe ruke, što je zgrozilo javnost, jeste Miljan Mandić (28).

Reč je o momku koji je pisac, scenarista i dramaturg iz Beograda, koji je ni kriv ni dužan zadobio traume od monstruma i teške povrede.

Slučaj koji je potresao Srbiju i dalje nema epilog jer je Kontić pobegao od zakona, pretpostavlja se, u Crnu Goru, pa je za njim raspisana međunarodna poternica zbog pokušaja ubistva.

Nesrećni mladić inače živi u Beogradu, ali je često odlazio u Novi Sad, gde je završio dramski odsek Univerziteta umetnosti.

Da Mandić nema nikakve veze sa kriminalnim miljeom, govori i njegova biografija. Završio je Akademiju umetnosti, a između ostalog, radio je na projektima filma o caru Dušanu i bici na Košarama. Trenutno se bavi privatnim biznisom u firmi koja se bavi izvozom tartufa iz Srbije.

Podsećamo, prema poslednjim informacijama Kontić je bio u Osnovnom tužilaštvu u Novom Sadu 8. septembra, svega tri dana pre nego što je za njim raspisana potraga i na internetu objavljen snimak jezivog napada.

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da u tom trenutku nisu imali informaciju da se za Kontićem traga zbog pokušaja ubistva, dok u MUP-u tvrde da je tužilaštvo o svemu bilo obavešteno još 24. avgusta.

Miljan Mandić

Gde je ovde logika

Biljana Ivković Popović, državna sekretarka MUP-a, rekla je da je upravo tog 27. avgusta, policijski službenik razgovarao je sa žrtvom „više od 5 minuta pokušavajući da ga ubedi da je važno da da iskaz“.

– Žrtva na to, naravno ne pristaje. Oštećeni je progovorio tek 2. septembra, naveo je da poznaje napadače i da je sukob posledica poslova oko obezbeđenja. Dakle, tih sukoba je bilo i u pređašnjem periodu – rekla je državna sekretarka.

Ona je dodala da je policija razgovarala i sa svedocima napada.

Zašto je izabran kao žrtva

Kako Srpski telegraf saznaje, Miljan je bio “kriv” samo zbog toga što se njegov brat zamerio krimosu koji ne krije odanost crnogorskom vlastodršcu Milu Đukanoviću i često se slika sa crnogorskim nacionalnim simbolima.

Miljanov brat od strica je nedavno otpustio Kontića sa posla obezbeđenja u svojoj firmi, pa je ovaj pobesneo. Samo je vrebao priliku da se osveti, ne birajući metu. Ni kriv ni dužan stradao je nedužan momak, posvećen filmskoj umetnosti, koji u životu nije ni mrava zgazio – kaže izvor.

– Nasilnik Kontić ga je prepoznao jer ga je znao iz viđenja i počeo nemilosrdno da ga tuče. Miljan ga je molio da prestane, ali je ovaj uporno urlao: “Ovo ti je za brata!” Kada ga je pesnicama onesvestio, zverski mu je izlomio ruke – otkriva sagovornik Srpskog telegrafa.

(Mediji,Blic,Srpski telegraf)