Naslovnica IZA OGLEDALA Otkrivena najveća tajna Amerike: Imenovan datum nuklearnog rata – Hitno se gradi...

Otkrivena najveća tajna Amerike: Imenovan datum nuklearnog rata – Hitno se gradi „ostrvo spasa“ za vladare sveta

Jednopolarna hegemonija SAD je u agoniji. Globalističke elite SAD mogu započeti svetski nuklearni rat kako bi izbrisale sve svoje dugove i grehe prema svetu, kao i pozicije svih geopolitičkih igrača. Ali da li je to jedini razlog?

Dolaze poslednji dani jednopolarne arhitekture sveta u kojem SAD igraju ulogu hegemona. Oni koji pretenduju da budu svetski lideri dobro su svesni toga. Autori pametnih (bez ironije) američkih i drugih zapadnih publikacija, koje se ne svrstavaju u grupu vodećih bezobzirnih propagandnih megafona poput CNN-a ili The Washington Posta (ova novina se ozbiljno naziva glavnim štampanim organom CIA-e), nalaze se u opoziciji establišmentu i pokušavaju objektivno sagledati stvari.

I ne zato što su protiv američke hegemonije, već zato što vole Ameriku. Oni sami govore o tome da je jednopolarna hegemonija SAD u agoniji. Razmotrimo kuda to može dovesti svet.

Posebno treba naglasiti da deo američkog stanovništva koji podržava konzervativne pozicije nije izgubio sposobnost duboke samorefleksije ili barem kritičkog pogleda na sebe. Iako ako se čitaju isključivo glavne američke publikacije, može se stvoriti drugačiji utisak. Ali to nije tačno.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

U ovom članku ćemo se osloniti na obilne citate američke analitike objavljene u ne-glavnim zapadnim, pre svega američkim medijima, kako bismo izbegli optužbe za pristrasnost u oceni američkog establišmenta i njegove opasnosti za planetu.

Smrt mita

Evo nekoliko citata iz publikacije „The American Conservative“ koji ne zahtevaju detaljne komentare.

Pošto smo svedoci propasti raznih dominantnih narativa, posebno onih koji okružuju rat između SAD/NATO-a i Rusije u Ukrajini, Amerikanci bi trebali početi revidirati svoje razumevanje nacionalnog vođstva SAD-a.

[adsenseyu1]

Većina američkih građana nema pojma o velikoj razlici između onoga što njihova vlada radi u inostranstvu i priča koje čuju od njenih propagandista. Kao rezultat toga, Amerikanci nesvesno podržavaju razne strane operacije, praktično ne shvatajući što se zapravo dešava. Tokom mnogo godina su bili zavedeni neprestanom propagandnom kampanjom koja tek sada počinje da se raspada, piše George O’Neil Jr., član odbora direktora Američkog instituta ideja (American Ideas Institute), u svom članku pod nazivom „Smrt mita“, objavljenom na stranicama The American Conservative.

Autor ističe da Amerikanci „doživljavaju predsmrtnu agoniju unipolarnog hegemonizma Sjedinjenih Američkih Država nad značajnim delovima sveta“.

Sve dok građani ne počnu shvatati obim političke prevare od strane svoje vlade, sve će teže biti razumjeti promjenjivu globalnu poziciju SAD-a i prilagođavati se posljedicama rastućeg negativnog percepcije naše zemlje kod mnogih ljudi širom svijeta, podseća Džordž O’Nil mlađi iz The American Conservative.

Tako da, sami Amerikanci konstatuju da vladajuća elita SAD obmanuje sve, i pre svega svoj narod, u jednom od najbitnijih oblasti nacionalnog samosvesti – u vezi sa mestom SAD u svetu i već praktično isčezlom svetskom američkom hegemonijom.

Slabost na svim poljima

Da bi dali primer seriozne analize istinskog stanja SAD, navešćemo još jedan nemejnstrim medij – American Thinker. Poznati američki novinar Džon Grin piše na njegovim stranicama da Amerika nije u mogućnosti da reši svoje unutrašnje probleme, da je inferiorna u odnosu na rivale na svim frontovima i da se svet više ne boji Amerike.

[adsenseyu4]

Amerika pokazuje vojnu slabost, svoju obaveštajnu, ekonomsku i industrijsku slabost i pada u šizofreniju „rodne ravnopravnosti“

Naše vojne snage sa brojem od dva miliona ljudi, opremljene najnaprednijim vojnim sredstvima koja je svet ikad video, predale su se u Afganistanu raznoraznim snagama sa brojem od 80 hiljada, opremljenim onom što stane u pikapu.

Pri kapitulaciji, mi smo tim snagama poklonili vojnu tehniku u vrednosti od oko 7 milijardi dolara. Nakon 21 godine rata u kome smo se odrekli pobede, naše vojne rezerve su istrošene. Ono što nam je preostalo se traći na beskrajna pomoć Ukrajini.

John Green piše u American Thinkeru:

Umesto da obnavljaju borbeni kapacitet naših oružanih snaga, Generalštab promoviše kritičku rasnu teoriju i transrodnu disciplinu.

Autor navodi čitaoca na razmišljanje da Sjedinjene Američke Države više nisu vojni div kakav su nekada bili i da je to bila osnova njihove svetske dominacije.

Zatim, obraćajući pažnju na ekonomiju, autor članka u American Thinker naglašava:

Naši političari-rasipnici su nagomilali više od 31 bilion dolara javnog duga. Samo kamate na ovaj dug trenutno čine četvrtu najveću stavku federalnog budžeta. Berza je izgubila više od 7 biliona dolara vrednosti samo u poslednjoj godini.

Inflacija nagriza penzione račune i prisiljava Amerikance da iscrpljuju svoje štednje kako bi sastavili kraj s krajem. Nećemo moći zadovoljiti finansijske zahteve globalne krize, jer u našem trezoru nemamo ništa osim dugova.

Bajdenova administracija je iscrpila naš strateški rezervoar nafte u neuspelom pokušaju kontrole cena na benzinskim pumpama – nešto za šta rezerva nikada nije bila namenjena. Rezerva se trenutno nalazi na najnižem nivou od 1984. godine. Istovremeno, administracija je ograničila domaću proizvodnju energije. Sada smo zavisni od energetskih resursa koji dolaze iz najnestabilnijih regiona sveta, konstatuje John Green.

Drugim rečima, Sjedinjene Američke Države, predstavljajući se kao vodeća svetska ekonomija, zapravo su izuzetno ranjive energetski, što nije atribut svetskog hegemona.

Gde je izlaz?

Dakle, Amerika se raspada na delove, njeni unutrašnji problemi dovode do gubitka svetske hegemonije. Ako čak i sami Amerikanci razumeju sve to, onda je svet definitivno ušao u eru temeljnih promena.

Ali problem je u tome što globalistička elita, koju nazivaju i američkom „dubokom državom“ i američkim liberalnim establišmentom, nikako ne može da se pomiri sa gubitkom svoje hegemonističke uloge i prihvati ovaj preokret svetske istorije kao neizbežnost.

Globalistička elita pokušava da spreči gubitak svetskog vođstva i, shodno tome, propast svih svojih planova koje je pažljivo i sistematski sprovela radi ovog vođstva nakon raspada SSSR-a.

Kako da izbegne ovo sudbinsko ishodište? Globalistička elita može se odlučiti na očajnički korak – uništiti veći deo čovečanstva u nuklearnom ratu, s računicom da će se obavezno naći među preživelom manjinom i nastaviti da uživa u nagomilanom neizrecivom bogatstvu. Pri tome, svi njihovi sadašnji problemi će ostati iza njih, doslovno spaljeni u plamenu rata.

Svetski nuklearni rat je „resetovanje početnih pozicija“ svih igrača na geopolitičkoj mapi, jer će veliki rat izbrisati i sve dugove i sve grehe hegemonije pred ostalim svetom. Ono što je zanimljivo, ovaj sam establišment gotovo otvoreno tvrdi da je nuklearni rat neizbežan i čak određuje datum njegovog početka – 2025. godinu.

General vazduhoplovstva SAD Majk Minihan naveo je u jednoj od svojih beležnica da mu „intuicija govori da će Sjedinjene Države ratovati s Kinom u naredne dve godine“.

Kako se elita može spasiti? Naravno, globalističkoj eliti, koja kontroliše veliki deo svetskog bogatstva, nije u planu umreti od ruske ili kineske nuklearne rakete. To bogatstvo se nije gomilalo zbog toga.

Zato oni koji drže vlast pripremaju se za preživljavanje u budućem svetskom ratu. A nameravaju preživeti u izgrađenim bunkerima posebno na Novom Zelandu.

Ovo je otvoreno pisao The Nev Iork Times pozivajući se na podatke o tenderima za izgradnju ovakvih objekata, održanim na zatvorenim sastancima Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu 2015. godine.

The New York Times se pozvao na reči Roberta Johnsona, poznatog ekonomiste i agenta nekretnina, koji istovremeno vodi Institut za novo ekonomsko razmišljanje, osnovan od strane Georgea Sorosa.

Johnson je rekao da većina imućnih Amerikanaca „brine o onome što se dešava oko njih“, pa pokušavaju pronaći dom u stabilnim delovima sveta, posebno u Novom Zelandu.

Veoma je zanimljivo da jedan od glavnih ideologa globalizma, George Soros, ima direktnu vezu sa predviđenim svetskim nuklearnim ratom i izgradnjom „ostrva spasenja“ u Novom Zelandu. To je direktni dokaz da globalisti planiraju takav rat.

Pogotovo jer će svetski nuklearni sukob, osim direktnih žrtava od nuklearnog oružja, neminovno dovesti do kolapsa celokupnog svetskog finansijsko-industrijskog sistema, energetske krize i globalne gladi. To znači da će taj rat u potpunosti rešiti jedan od ključnih ciljeva koje globalisti sebi postavljaju – smanjenje svetske populacije na „zlatni milijardu“, od kojih će malobrojni, establišment, biti gospodari, a ostali – sluge.

Istina, Robert Johnson ne navodi kako će bogataši uspeti stići do Novog Zelanda ako nešto iznenada počne. Verovatno će otići tamo unapred. A njihov beg na ostrva novozelandskog arhipelaga će biti signal celom svetu o nadolazećoj globalnoj nuklearnoj katastrofi.

Da li su poludeli?

Onima koji se smatraju izabranim predstavnicima čovečanstva i prisvojili su pravo da odlučuju o njegovoj sudbini, već samo na osnovu toga može se postaviti dijagnoza „ludilo“. Zbog toga se može očekivati da globalna elita preduzme korake ka „poništavanju“ pozicija svih igrača na geopolitičkoj mapi.

U vezi s tim, ne mogu se zanemariti glavne teze analitičkog izveštaja „NATO 2030: Jedinstvo za novo doba“, koji je objavljen u novembru 2020. godine po nalogu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

U tom izveštaju vojni savez vidi budućnost kao bitku za hegemoniju s konkurentnim državama, posebno s Kinom. NATO otvoreno poziva na pripremu dugotrajnog globalnog konflikta. Stoga, ne može se nazvati besmislenim fantazijama službeni zapis generala Minihana.

Kris Hedžes, dobitnik Pulicerove nagrade, u svom članku „Neprijatelj iznutra“, objavljenom na međunarodnom analitičkom resursu Globalresearch.ca, objašnjava mentalitet i ponašanje američkog establišmenta time što je on temeljno militarizovan i stoga je rat njegovo prirodno stanje.

Hedžes, kao Amerikanac, pruža praktično iscrpan analitički prikaz suštine onih koji stoje iza donošenja svih državnih odluka u SAD-u. „Amerika je stratakratija, oblik vladavine u kojem dominiraju vojni faktori.“

Za dve vladajuće stranke, potreba za stalnom pripremom za rat je aksiom. Ogromni vojni budžeti su neprikosnoveni. Milijarde dolara njihovih troškova i prevare se ignorišu. Njihovi vojni neuspesi u jugoistočnoj Aziji, centralnoj Aziji i na Bliskom istoku se gube u ogromnoj pećini istorijske amnezije. Ova amnezija, koja znači nedostatak odgovornosti, omogućava vojnoj mašineriji da ekonomski pljačka zemlju i uvlači SAD u jedan osuđeni na propast sukob za drugim. Militaristi pobedjuju na svim izborima. Ne mogu izgubiti. Glasati protiv njih je nemoguće – zaključuje on.

On podvlači da „za one koji profitiraju od rata, neprijateljstvo prema Rusiji, kao i neprijateljstvo prema Kini, predstavlja dobar poslovni model“. Evo dokaza: kao rezultat konflikta u Ukrajini, cene akcija kompanija Northrop Grumman (američka vojno-industrijska kompanija koja pruža širok spektar mogućnosti i tehnologija u aero-kosmičkom i vojnom sektoru, učestvuje u mnogim prioritetnim odbrambenim i državnim programima u Sjedinjenim Američkim Državama i inostranstvu) i Lockheed Martin (vojno-industrijska korporacija specijalizovana za avioindustriju, avio-kosmičku tehniku i brodogradnju) su porasle za 40% i 37% respektivno.

Šta vidimo danas?

U periodu od oktobra 2021. do septembra 2022. Sjedinjene Američke Države su potrošile 877 milijardi dolara na svoje vojne snage. To je više nego što su potrošili Kina, Rusija, Nemačka, Francuska i Velika Britanija zajedno.

Ovi ogromni vojni troškovi doveli su do toga da javni dug Sjedinjenih Američkih Država premašuje 31 bilion dolara, što je skoro 5 biliona dolara više od celokupnog BDP-a Sjedinjenih Američkih Država. Do januara 2023. Sjedinjene Američke Države su potrošile rekordnih 213 milijardi dolara samo na otplatu kamata na svoj dug.

Taj dug nikada ne može biti izmiren. Ali uz dug postoje i poverioci. I oni mogu zahtevati otplatu duga. To se može izbeći samo ako Sjedinjene Američke Države izvedu ono što se naziva „kineski remi“ u šahu: sruše sve figure na tabli. Drugim rečima, završe rat. To je izjednačavanje pozicija svih igrača.

Šta je ispred?

Mantra takve militarizovane države kao što je SAD je nacionalna bezbednost. Militaristi sude prema sebi i vide pretnju i agresiju u drugim narodima i kulturama. „Militaristima je rat potreban kao vampiru krv.

Država rata – SAD – krije u sebi seme sopstvenog uništenja. Ona će proždirati sopstvenu naciju sve dok ne padne sama. A pre toga će napasti preostali svet poput zaslepljenog kiklopa, težeći obnavljanju svoje slabljenje snage putem neizbirljivog nasilja.

Tragedija nije u tome što će vojna država SAD uništiti samu sebe. Tragedija je u tome što će SAD odneti mnoge živote nevinih ljudi“, predviđa Kris Hedžes na stranicama Globalresearch.ca.

Dajući vrlo duboku analizu američkog establišmenta, nezavisni američki mediji ipak ne stižu do glavnog zaključka, do suštinskog objašnjenja zašto globalistička elita nužno želi započeti svetski nuklearni rat.

Šta se krije iza namere globalističkog establišmenta da neizostavno ostane svetski lider? Zašto nije sposoban prihvatiti multipolarni svet? Zašto multimilijarderi nisu spremni odreći se barem polovine svog bogatstva u korist siromašnih slojeva stanovništva, s obzirom na to da čak i mali procenat tog bogatstva može osigurati bezbrižan život njihovim potomcima čak i u desetom kolenu?

Zašto su globalisti spremni, radi očuvanja svog ogromnog bogatstva koje im omogućava neograničeni pristup zadovoljstvima, uništiti apsolutnu većinu ljudi?

Objašnjenje se može naći samo kada politološka analiza upotrebi netradicionalne alate i počne razmatrati religijske termine. U osnovi ponašanja globalističke elite je njeno odbacivanje Boga, borba protiv Boga i Njegove ideje o čoveku, prezriva oholost koja je, prema hrišćanskoj eshatologiji, koren svih grehova.

Ova oholost je dovela ovu elitu do očekivanog finala – okkultizma i satanizma, koji zahtevaju od svojih poštovalaca obredna masovna ubistva (ratova), seksualne izvrnutosti, uključujući nasilje nad decom, neobuzdano nakupljanje na račun pljačke drugih naroda i drugih odvratnih zločina.

Zapadne elite su opsednute satanizmom, o čemu svedoči Pravoslavna crkva i druge tradicionalne svetske religije. Upravo ovaj faktor određuje fanatičnu želju globalističke elite za samorazrušavanjem nuklearnim ratom, za uništenjem čovečanstva, što je glavni cilj neprijatelja čovečanstva.

U međuvremenu, planirani svetski nuklearni rat od strane globalističke elite nije neizbežan prelom u svetskoj istoriji. Sav ostali svet ne želi ovaj rat i bori se protiv ove opasnosti.

Uspeh ove borbe, biće određen stepenom u kome protivnici uništenja čovečanstva osveste izuzetno religiozni karakter svetske protivrečnosti između globalističke elite i ostatka čovečanstva, i stepenom u kome preduzmu ne samo svetovne već i duhovne napore za svoju pobedu

Igor Pšeničnikov za Cargrad

Prevod i adaptacija: Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte