Naslovnica IZA OGLEDALA OTKRIĆE VEKA: U Rusiji pronađeni delovi mašine stare 300 miliona godina!

OTKRIĆE VEKA: U Rusiji pronađeni delovi mašine stare 300 miliona godina!

rusija drevna

Glas Rusije i drugi ruski izvori izveštavaju da su mašine od aluminijuma stare 300 miliona godina pronađene u Vladivostoku. Stručnjaci kažu da zupčanici izgledaju kao da su proizvedeni, te da nisu rezultat prirodnih sila.

Prema rečima Julije Zamanskaje, kada je stanovnik Vladivostoka palio vatru tokom hladne zimske večeri, otkrio je metalni uređaj u obliku šine koji je bio utisnut u jedan od komada uglja koje je poneo kući da ugreje svoj dom.

[adsenseyu1]

Opčinjen otkrićem, odgovorni građanin je odlučio da potraži pomoć  od naučnika u regionu Primorje.

Kada je metalni objekt proučen od strane vodećih stručnjaka, čovek je bio šokiran saznanjem o procenjenoj starosti njegovog otkrića.

Metalni artefakt je star 300 miliona godina, a naučnici kažu da nije nastao prirodno, već da ga je neko proizveo.

Pitanje je ko je mogao da napravi aluminijumski zupčanik tako davno?

Otkriće podseća na nazubljenu metalnu šinu, veštački napravljenu, slično kao delovi koji se koriste u mikroskopima i raznim tehničkim i elektronskim uređajima.

[adsenseyu5]

Prvo otkriće ovakve vrste se dogodilo 1851. godine kada su radnici u jednom od rudnika u Masačusetsu pronašli pocinkovanu srebrnu vazu u komadu uglja, koja potiče skroz iz Kambrijskog doba od pre 500 miliona godina.

Oko 60 godina kasnije, američki naučnici iz Oklahome su otkrili gvozdeni ćup utisnut u komad uglja star 312 miliona godina.

Zatim je 1974. godine, aluminijumski sklop nepoznatog porekla pronađen u kamenolomu u Rumuniji.

On je podsećao na čekić ili oslonac svemirskog broda i potiče iz doba Jure, te je nemoguće da ga je proizveo čovek.

Sva ova otkrića, ne samo da zbunjuju stručnjake,  već i potkopavaju najosnovnija učenja moderne nauke.

Još jedno pitanje koje zanima ruske naučnike je da li je aluminijumska legura Zemaljskog porekla. Poznato je iz proučavanja meteora da postoji vanzemaljski aluminijum-26 koji se postepeno raspada na magnezijum-26.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF350D“]Prisustvo magnezijuma u količini od 2% u leguri moglo bi ukazati na vanzemaljsko poreklo aluminijumskog artefakta. Takođe bi to mogao biti dokaz postojanja neke drevne, nepoznate civilizacije na Zemlji. U svakom slučaju, dalje testiranje je potrebno da bi se potvrdila ova hipoteza.[/stextbox]

Ovo je prvo ovakvo otkriće u uglju u Rusiji, kako kaže istraživač anomalija i biolog Valeri Brajer, koja je uzela mikroskopske uzorke aluminijuma za testiranje. Valeri Brajer je izvela analizu metala difrakcijom X zracima.

[adsenseyu6]

Ispitivanje je pokazalo veoma čist aluminijum sa primesama magnezijuma od jedva 2-4%. Analizu je sproveo i njen kolega Igor Okunev sa Instituta za nuklearnu fiziku iz Sankt Peterburga, koji je potvrdio starost materijala.

Istraživajući uzorke koji su pronađeni na dubini od 9 metara tokom kopanja na morskom dnu radi izgradnje oslonca za most na ruskom ostrvu blizu rta Nazimova, čudne metalne legure su otkrivene koje su „konzervirane“ u praistorijskom peščaru (starom 240 miliona godina).

Delovi specijalne legure su imali neobičan sastav i sigurno nisu bili deo mašinerije za kopanje.

Ne tako davno u Rusiji pronađen je mehanički uređaj u vulkanskom kamenu koji potiče iz perioda 400 miliona godina pre nove ere.

Pronađen je na zabačenom poluostrvu Kamčatke, 200 kilometara od sela Tigil od strane arheologa sa Univerziteta u Sankt Peterburgu, među drugim veoma čudnim fosilima. Pouzdanost ovih otkrića je potvrđena.

Prema rečima arheologa Jurija Golubeva, otkriće je zapanjilo stručnjake, pošto predstavlja nekakvu vrstu mašine

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]