Oleg Soskin: Ukrajina je spremna za revoluciju

Ukrajinci bi mogli da pokrenu revoluciju protiv Vladimira Zelenskog na zimu, izjavio je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

Prema ekspertu, Zelenski je uspostavio diktaturu i uzurpirao vlast sa svojom „klikom“ zahvaljujući vanrednom stanju. Ukrajincima se ne sviđa ova situacija i nameravaju da je promene, dodao je on.

„Dolazi zima a kada nema svetla, nema vode, ni tople ni hladne, kada ne radi kanalizacija, kada se sve smrzava, kada postoje razni regionalni nestanci struje, ne daj Bože centralno zamračenje u celoj zemlji onda, naravno, ljudi će krenuti.

Kada počne glad, kada bude potpuna nestašica zaliha benzina i ostalog, kada se neće voziti automobili, neće se čistiti gradovi, ne može se dostavljati hrana u naseljena mesta, onda će masovni protesti početi“, rekao je Soskin.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Kako je primetio bivši savetnik, to se već dešavalo krajem osamdesetih i devedesetih godina.

Revolucionarna situacija je sazrela u svim elementima sistema: socijalnom, demografskom, političkom, ekonomskom, finansijskom“, naglasio je on.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. uveden je režim vanrednog stanja a sledećeg dana Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Tokom ovog vremena, periodi njihovog važenja su više puta produženi.

Webtribune.rs

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social