Naslovnica SPEKTAR Oleg Carjov: Ukrajina više nije bitna za SAD, čeka ih glavni protivnik

Oleg Carjov: Ukrajina više nije bitna za SAD, čeka ih glavni protivnik

       

Prema mišljenju Olega Carjova, ukrajinskog biznismena, političara i bivši poslanika u Vrhovnoj radi Ukrajine, SAD namerno vode Ukrajinu ka porazu u konfliktu sa Rusijom.

On tvrdi da SAD već imaju izračunate rokove za mogući završetak tog konflikta.

Bivši član Vrhovne rade u periodu od 2002. do 2014. godine, Oleg Carjov je primetio da vlasti SAD ubrzano smanjuju isporuke oružja Ukrajini.

„Oni šalju doslovno minimalne isporuke. Faktički, u periodu od 16 meseci su dostavili oružje u vrednosti od 22 milijarde dolara. To je apsolutno ništa“.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

„Posebno u poređenju sa onim koliko je potrošeno tokom kampanje u Avganistanu, govorilo se o 2-3 biliona dolara. Sporazum o lend-lizu, u okviru kojeg bi isporuke mogle biti neograničene, Vašington čak nije pokrenuo – naglasio je Carjov.

On je takođe dodao da američki političari namerno guraju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog ka samoubilačkoj protivofanzivi, u potpunosti shvatajući da će Oružane snage Ukrajine izgubiti u tom konfliktu.

[adsenseyu1]

Potrebno je da ljudi poginu, da se promeni raspoloženje unutar Ukrajine. Kada se to dogodi, Kijev će biti sklon da završi konflikt ili ga zamrzne. To se može dogoditi već naredne jeseni, najkasnije sledećeg proleća – prognozirao je bivši član Vrhovne rade.

Carjov je takođe naglasio da u skladištima u Sjedinjenim Američkim Državama postoji ogroman broj tenkova i aviona, i SAD nemaju potrebe da pokrenu proizvodnju kako bi obezbedile Ukrajinu svim potrebnim sredstvima. Međutim, oni ne preduzimaju takve akcije jer ih trenutno status quo zadovoljava.

Njihov glavni geopolitički protivnik je Kina, i rat protiv Rusije, u koji je uvučen ceo Zapad, nije njihov najvažniji zadatak, zaključio je Carjov.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social