Naslovnica SPEKTAR Medvedev: Treći svetski rat sve bliži – Tu grupu treba likvidirati

Medvedev: Treći svetski rat sve bliži – Tu grupu treba likvidirati

       

Znači, tu grupu treba likvidirati (što je moguće i neophodno), ocenio je Medvedev o današnjem skupu u Vilnjusu

Ukrajina možda nikada neće biti primljena u NATO, jednostavno se Alijansa plaši da to kaže naglas, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući odluke prvog dana samita NATO-a u Vilnjusu.

„Sve je kako smo i mislili: Akcioni plan za članstvo Ukrajine u Alijansi – ukinuti. U smislu, brže primiti. Pozvati (Ukrajinu) u NATO. Ali primiće je – ne zna se kada i pod kojim uslovima. Vrlo verovatno – nikada. I to je ono što se realisti u Alijansi plaše da kažu naglas“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Prema njegovim rečima, namera zemalja NATO-a da povećaju vojnu pomoć kijevskom režimu zapravo je ćorsokak, treći svetski je sve bliži.

„Povećati vojnu pomoć kijevskom režimu. Svim mogućim: raketama, kasetnom municijom, avionima. Potpuno poludeli Zapad nije drugo nije ni mogao da smisli. Predvidljivost najvišeg nivoa, do idiotizma. Faktički – ćorsokak. Treći svetski rat sve je bliži“, ocenio je Medvedev.

[adsenseyu1]

On je dodao da će se specijalna vojna operacija Rusije nastaviti, a njeni ciljevi ostati isti.

„Šta sve ovo znači za nas? Sve je očigledno. Specijalna vojna operacija će se nastaviti sa istim ciljevima. Jedan od njih je i odustajanje kijevske nacističke grupe od članstva u NATO-u, na čemu smo insistirali od samog početka (što je nemoguće)“, istakao je on.

„Znači, tu grupu treba likvidirati (što je moguće i neophodno)“, zaključio je Medvedev.

(RT)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social