Oglasile se sirene za raketni napad- Upozorenje: Rade PVO sistemi- vanredno zaseda SB UN!

U izraelskim zajednicama zapadno od Jerusalima, danas su se oglasile sirene za raketni napad, a čule su se i eksplozije.

To je, prema rečima svedoka, upozorenje na moguće nove palestinske raketne napade trećeg dana palestinsko-izraelskog sukoba u Pojasu Gaze, prenosi Rojters.

Izraelska vojska je potvrdila da je od petka popodne do sinoć na Izrael ispaljeno više od 160 raketa iz pojasa Gaze, preneo je ranije Tajms of Izrael.

Vojska je navela da je izraellski raketni odbrambeni sistem Gvozdena kupola pokazao 95 odsto uspešnosti u presretanju projektila, koje su prema izraelskim gradovima ispalile ekstremističke grupe iz pojasa Gaze.

Portparol izraelske vojske Ran Kočav rekao je na brifingu za novinare da oko 30 raketa koje su ispaljene nije prešlo u Izrael, već je palo unutar pojasa Gaze.

Savet bezbednosti UN bi trebalo sutra da se sastane na vanrednoj sednici povodom eskalacije sukoba u Pojasu Gaze, saznaje TAS S od izvora u tom telu.

„Savet bezbednosti UN će se sutra okupiti da razgovara o trenutnoj situaciji u Pojasu Gaze“, rekao je neimenovani izvor i naveo da je inicijativa da se situaciju u Pojasu Gaze stavi na dnevni red vanrednog zasedanja došla od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Kine, Francuske, Irske i Norveške.

Sve ono što ne objavljujemo na drugim mrežama zbog cenzure možete pratiti na našem Vkontakte kanalu. Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(tanjug)